Sist uke ble sommerkolleksjonen for 2004 vist i et speiderhus.

Omgitt av diskokuler og en pumpende røykmaskin presenterte herredesigneren fra Tyssøy neste års sommerkolleksjon for London Fashionweek. Først var det panfløyte-versjon av «Killing me softly». Så entret åtte modeller scenen med Sivs yndlingssommer, klær inspirert av solmånedene da hun var 13-14, spiste is hele dagen, badet, ble brun og nettopp hadde begynt å date. Her var V-gensere påsydd prikkete skjortebryst, stripet jersey, Mikke Mus-trykk, badehåndklær slipt til av sand og salt og uendelige runder i vaskemaskinen.

— Jeg var hjemme og hentet bilder fra denne tiden for å huske bedre, sier hun.

Hun fikk også med seg noen av badehåndklærne hun brukte mest den gangen. De ble sydd om til en dressjakke i sennepsgult, mintgrønt, lilla og blått.

Hennig Olsen-is

Det er ikke første gangen Siv bruker minneboken som inspirasjonskilde. Siden hun gikk ut fra den kjente moteskolen Central St. Martin har hun skapt klær av oppveksten, folkene og omgivelsene på Tyssøy. Hun bruker også gjerne norske produsenter. Janus-fabrikken er hun spesielt glad i.

— Stoffene derfra er annerledes. Jeg får kommentarer på det, sier hun.

Denne gangen er venninnen Marianne, som hun lekte indianer med, trykket inn i en hettegenser. Oldemor sin kofte som henger på hytten, er fotografert og behandlet. Et annet trykk består av Hennig Olsen-is, indianertelt, sementblander og trillebåre.

— Foreldrene mine har bygd hus, sier hun og viser av et bilde av far i kjeledress på huk sammen med Siv - med is i hånden.

Jack The Rippers nabolag

Det er bare et par dager siden hun sto på scenen sammen med modellene og ble møtt av klappsalver fra Londons moteliga. Alle de store motebladene for menn hadde kommet for å se hva Tyssøydesigneren hadde gjort siden sist. Siv var lettet og fornøyd.

Nå henger sommeren 2004 sirlig i plast i studioet. Utenfor inngangsdøren i det gamle industrilokalet, står utrangerte bilvrak. Vi er midt i det som var Jack The Rippers nabolag, i Øst-Londons tidligere arbeiderklassestrøk. Nå er det invadert av hovedstadens designerliga. Fotografen Wolfgang Tillmans har studio i nabolokalet.

Glamour

Siv selger herreklær til over 20 butikker, i London, Italia og Japan. Målet hennes er å vokse seg større, få mulighet til å sette bort større deler av produksjonen. Foreløpig må hun jobbe frilans i fire måneder i året. Hun tegner kolleksjon for en av de mest outrert luksuriøse butikkene i London. Hun har lovet ikke å si hvilken. Da legger hun bort alle tanker på Tyssøy og Norge og fokuserer på glamour. Men aller helst skulle hun bare ha tenkt på sitt eget.

— Jeg er mest av alt opptatt av hvilke følelser folk har til klær. Vi kler på oss hver dag Vi bærer klær rundt i kofferter når vi er på ferie. Hvordan ville vi ha vist hvem vi var om vi gikk rundt nakne?

MARIANNE WIE (foto)<p/>