32 millimeter regn bøttet ned over arme bergensere mellom klokken 06.00 torsdag og samme tidspunkt fredag, viser de offisielle målingene fra Meteorologisk institutt. Det er ny bergensrekord for mai — den gamle var på 27,1 millimeter fra 22. mai 1940.

Riktignok måles døgnnedbøren på litt andre tidspunkt, men alt tyder på at rekorden likevel ble grundig slått.

Legg til de rundt 170 millimetrene som var kommet tidligere i mai, og du får en av de mest regnfulle mai-måneder noensinne. Trolig er det kun mai 1922 som har vært verre.

Men nå ser det ut til at festspillbyen skal få mulighet til å tørke litt opp. Fra lørdag er det meldt tørt og fint vær, og gradvis varmere. Neste uke blir det sommertemperaturer.

Lørdag og søndag blir det lettskyet og opptil 17 grader. Gradvis vil skydekket forsvinne, og mandag ser ut til å bli en riktig flott dag med mye sol og rundt 20 grader. Varmen holder seg tirsdag, men da blir det muligheter for regnbyger, opplyser Storm Weather Center.

Dersom gradestokken passerer 20 grader, blir det første gang siden hetebølgen i påsken. Makstemperaturen i mai ser ut til å stanse på 17,6 grader den 18. mai.

SOL: Nå blir det endelig mulighet til å spise is under skyfri himmel igjen. På dette arkivbildet fra i fjor er det Bjørn Ove Salhus som smiler til solen.
Foto: Helge Hansen