Sommeren i Bergen ligger langt på gjennomsnittet både når det gjelder nedbør og temperatur, sier vakthavende meteorolog Haldis Berge ved Vervarslinga på Vestlandet.

Mathias J. Teige (12) lar seg ikke stoppe av gradestokken.

— Jeg har badet etter skoleferien begynte, men stort sett innendørs, forteller han etter en lengre økt på trampolinen på Espeland.

Det beste med sommeren å være kvitt foreldrene våre. Eline (8)

— Jeg har vært i sjøen èn gang så langt, og det var bare sånn passe. Syv grader, tipper jeg. Ganske kaldt i alle fall. I ferien liker jeg å skate, sykle, hoppe på trampolinen. Jeg øver på salto og backflipp. Sommer uten sol er litt kjedelig, synes jeg. Da er det lett å gå inn å spille data. Sommer uten sol er som lørdag uten lørdagsgodt. Men snart skal jeg til Portugal, det gleder jeg meg til.

Øverst i køyesengen

— Det beste med sommeren å være kvitt foreldrene våre, fiske etter krabber og ligge øverst i køyesengen sammen med Odin, sier Eline (8).

SOMMERLYKKE: Odin (7) og Birk (4) Gjesme Gedde-Dahl (t.v) og Eline (8) og Audum (5) Gjesme på vei til hytten på Hjellestad har kjøpt is og er på vei tilbake til farmors hytte. Søskenbarnene er på besøk hos far/mormor i sommer
SILJE ROBINSON

Hun er på besøk hos farmor Berit Gjesme og Øivind Kallåk i Bergen. Sammen med lillebror Audun (5) og fetterne Birk (4) og Odin Gjesme Gedde-Dahl (7) har hun reist fra Østlandet for å være en uke på hyttetur på Hjellestad. Nå har de vært og kjøpt is på Hjellestad kai, og er på vei tilbake til farmors hytte.— Sommer uten sol er dårlig, vi vil ha sommer med sol, insisterer Odin. Men det er ikke finere vær der vi bor, det er omtrent som her, tror jeg. I går fanget jeg fire reker med håven min, og vi har fanget mange krabber også. Om vi har badet? Ja, i går badet jeg, men det var bare fordi flytemadrassen min kantret i sjøen, ler Odin.

Hever seil

Erik Allers (67) fra Fana har også lagt turen innom Hjellestad kai. Her kan man fylle diesel på tanken, og klargjøre båten før du hever seilene på fjorden.

— Jeg skal seile til Bekkjarvik sammen med min sønn. Jeg har tenkt å tilbringe hele dagen på sjøen. Det er deilig å være i aktivitet, og la naturkreftene gjøre jobben med fremdriften, sier han.

BÅTFRELST: Du trenger ikke å være barn for å nyte sommeren. Erik Allers skal på sjøen hver dag. Her fyller 67-åringen opp tanken på seilbåten før han setter kursen mot Bekkjervik på Austevoll
SILJE ROBINSON

— Sommer uten sol er ok, men litt temperatur vil vi gjerne ha, sier 67-åringen som er kledd i shorts til tross for kald vind.Men værgudene er lunefulle. Den nærmeste uken blir det skiftende vær i Bergen og på Vestlandet for øvrig. Og det blir kjølig de første dagene.

— Det begynner med regn natt til mandag. Det er en front som passerer oss på natten og i morgen tidlig, sier statsmeteorolog Haldis Berge.

Langtidsvarselet for Bergen viser at tirsdag og lørdag blir de beste neste uke. Torsdag og fredag blir det mer nedbør.

— Det blir ofte litt bygevær i bakkant av en slik front. Og så kommer det et nytt system torsdag, sier Berge.