I Bergen sentrum registrerte Storm Geo temperaturer ned mot to grader natt til tirsdag. På Ulriken var det sommer.

— I femtiden målte vi opp mot 14 grader, det er behagelig temperatur. Nesten så jeg vurderte å ta meg en tur, ler Beathe Tveita.

Tirsdag morgen var det fortsatt mer enn fem grader varmere på Ulriken enn i Bergen sentrum, ifølge meteorologen ved Storm Geo.

Trenger flaks

— Varm luft har trukket inn oppe i høyden sørfra. Så har ikke vinden vært kraftig nok til å presse den varme luften ned mot bakken, og da får vi inversjon. Normalt avtar jo temperaturen når vi beveger oss oppover i høyden, sier hun.

Og med litt flaks kan den varme luften komme ned til sentrum. Bergenserne kan få 15 grader tirsdag.— Da er vi avhengig av sørøstlig vindretning og liten kuling i høyden, sier meteorologen.

Og vindretningen er i allefall riktig. For øyeblikket melder Storm 13 grader i Bergen i dag.

— Kanskje vi skal ta oss en tur i fjellet i stedet for å sitte her, sier Tveita.

Over tåken

Jan Martin Kocbach tar meteorologen på ordet. Etter å ha lest om sydentilstandene på Ulriken la han ut på tur.

— Jeg tok et par timer fri fra jobb for å gå opp her, dette gir virkelig ro i sjelen, sier han.

Kocbach står på toppen av Ulriken og ser utover tåkehavet.

— Dette gjør utrolig godt! Men det er bare to andre her oppe nå, jeg hadde trodd flere ville legge ut på tur i dette været, sier han.

- Ikke hverdagskost

Det hadde også Thomas Samuelsson satt pris på. Da hovmesteren på sky:skraperen tok Ulriksbanen opp klokken ni i morges, ble det bare varmere og varmere mens han nærmet seg toppen.

— Ni grader 643 meter over havet, det er ikke hverdagskost i november, sier han.

Han er klar for en god dag på jobb.

— Vi får ofte mange turgåere innom når været er så tiltalende som dette, sier han.

Og meteorologen frister med godvær ut uka.

— Det er fremdeles snakk om lave temperaturer nattestid og mulig nattefrost. Men vi skal komme opp mot 12 grader om ettermiddagene, sier Beathe Tveita.

— Men vi er avhengig av sørøstlig, kraftig vind for å få de ekstra gradene opp mot 15-tallet også i dagene som kommer, fortsetter hun.

- HERLIG: Jan Martin Kobach tok seg ett par timer fri fra jobben som forsker på Christian Michelsen Research for å gå på Ulriken tirsdag. - Man jobber så mye bedre når man har vært ute, disse timene tar jeg inn igjen i ettermiddag, sier han.
PRIVAT