Den neste uken kan vi vente oss mange kraftige regnbyer. Solen dukker muligens opp til helgen, men meteorologene våger ikke å love noe som helst.

I går sørget Tord Berdal (19) og Thor Jakob Rønneseth (20) for å tviholde på sommerfølelsen — selv om solen for det meste holdt seg skjult bak tykke skyer.

— Du må nyte sommeren mens du har den. Alle klager over været, men vi bryr oss overhodet ikke om det. Vær spontan! sier de to som badet i går selv om noen regndråper forstyrret sommeridyllen.

Sol til helgen

— Det blir stort sett gråvær de neste ti dagene. Høytrykk i Nord-Norge og på kontinentet kan med litt flaks gi oss en finværsperiode fra midten av neste uke, sier Fredrik Villanger, meteorolog ved Storm Weather Center.

Vervarslinga på Vestlandet er noe mer optimistisk i sine prognoser.

— Det ser ut til at det kan bli sol utover lørdagen og søndag, sier statsmeteorolog Åse Heilund Midtun.

Like skråsikker som meteorologene som lovet sol i forrige uke - og fikk rett - tør hun ikke å være.

— Nei, det er litt risikabelt å love sol til helgen. Det blir riktigere å si at vi har et håp om at det blir sol i helgen. Værforholdene er for ustabile den kommende uken til at vi tør love noe som helst, sier Heilund Midtun.

Kraftige regnbyer

Utover lørdagen skal vinden komme fra sørøstlig retning og Bergen blir liggende i le av fjellene. Dermed er det håp om at skydekket forsvinner. Mandag skal skyene allerede være tilbake dersom langtidsvarselet fra Meteorologisk institutt slår til.

— Frem til helgen kan vi vente oss mange intense regnbyer. Mange av de kraftige byene blir lokale, sier Heilund Midtun som tror på temperaturer rundt 20 grader de kommende dagene.

HØYT HENGER DE OG BLIDE ER DE: Tord Berdal (19) hoppet i boksershortsen fra femten meters høyde på Helleneset i går. - Været har ingenting å si når du skal bade. Temperaturen i vannet er nesten den samme og man kan ikke bli våtere enn man allerede er, sier han.<p/>FOTO: TOR HØVIK