Somalieren har inntil i ettermiddag kun vært etterlyst som vitne, men nå er altså statusen hans endret til siktet.

Politiet vil ikke etterlyse 35-åringen med navn og bilde, kom det frem på en pressekonferanse i Sogndal i ettermiddag. Det er ikke nødvendig for etterforskningen, mener politiet.

— Mannen er ikke pågrepet og politiet er fortsatt på utkikk etter han. Mannen er nå etterlyst både nasjonalet og internasjonalt, sa politiadvokat Knut Broberg under pressekonferansen.

Rykter

Politiet har ingen kommentar til hvor mannen kan være, men understreker at han er etterlyst i Schengen og gjennom Interpol.

— Det har versert en del rykter om hvor denne personen har oppholdssted, og i hvilke miljø han kunne være. Vi hadde behov for å jobbe opp mot dette og sjekke ut en del opplysninger. Det har vi nå gjort, opplyser Asbjørn Hansen i Kripos.

Under pressekonferansen kom det frem at 35-åringen er identisk med personen som sist ble sett sammen med Hedda.

Politiet vil ikke si noe til bt.no om hva som er årsaken til at personen har fått sin status endret fra vitne til siktet.

— Siktelsen innebærer ikke nødvendigvis at det foreligger bevis som holder til domfellelse. Det er lavere krav til en siktelse enn det er til en domfellelse, poengterer politiadvokat Broberg.

DNA?

Politiet vil heller ikke kommentere hvor vidt de har DNA-avtrykk. Etter det bt.no erfarer er det mannens alibi som slår sprekker gjennom andre personers vinteforklareringer.

Politiet opplyser at det ikke er aktuelt å etterlyse mannen offentlig med navn og bilde.

— Vi mener det ikke er nødvendig med hensyn til den pågående etterforskningen, sier politiadvokat Knut Broberg i Sogn og Fjordane politidistrikt til bt.no.

Sporløst borte

35-åringen som politiet har siktet var den siste som ble sett sammen med den drepte Hedda Karterudseter (19). Så langt har politiet opplysninger om at mannen tok nattbussen fra Sogndal til Oslo torsdag kveld.

Før han reiste skal han ha tatt ut et større pengebeløp i en bank i bygden. Men etter at 35-åringen ankom Oslo ved 5.30-tiden på fredag morgen, opphører alle spor etter ham.

DREPT: Hedda Karterudseter.
PRIVAT