Langfredag er ikke hva den en gang var. At vi egentlig har fri fra jobb og skole for å minnes Jesu død på korset denne dagen, ser ikke ut til å affisere mylderet av folk som strømmer til byens hagesentre i påsken.

Parkeringsplassen utenfor Plantasjen i Åsane var for eksempel nesten full da vi ankom like etter åpningstid i går. Gode påsketilbud hadde tydeligvis lokket folk ut av godstolene hjemme.

En hel hekk i bilen

På vei inn døren støter vi på samboerparet Christine Lassesen og Jarle Hagen. De to bukserer hver sin store handletrille smekkfulle med tujaplanter.

— Vi har nettopp flyttet til Sædalen, og nå skal vi ha oss hekk, smiler Christine og peiler seg inn på den vesle Ford Fiestaen ute på parkeringsplassen.

— I går var vi på Birkeland Hagesenter og kjøpte første tredjedel av hekken. Men der var de allerede nesten tomme for tuja, så i dag og i morgen følger vi opp med resten av hekken her på Plantasjen i Åsane. Ordentlig kjekt med åpent hele påsken. Vi bruker tre dager på dette, for vi har bare en vanlig liten varebil. Og den tar ikke 21 meter hekk på én gang, forsikrer Jarle og begynner å lempe.

Mil etter mil - nesten ...

Vel innenfor dørene - med en trillevogn som støtte - vandrer vi langs endeløse rader med blomster og planter, potter og vaser, hageredskaper, hagemøbler, griller, pyntefigurer, redskapsskur og Gud vet hva.

Og vi er ikke alene. Overalt dulter vi borti andre hageinteresserte bergensere, med bugnende hager og vår i blikket.

Mange har tatt hele familien med seg - ungene trives godt med egen «sitteplass» under trillevognen. Noen er tydeligvis par i etableringsfasen, og det er tydelig at påskeåpent hagesenter er kjekt på en sur og vindfull Langfredag.

Selv vandrer vi ut til bilen vår med seks brett stemorsblomster, to appelsinplanter ( med appelsiner på!), flere blomsterpotter, blomsterjord, en uoppblåst basketball - og et påskegult kubbelys.

Ja, for det er jo tross alt påske!

<b>SKAL, SKAL IKKE: </b>Selv om det var Langfredag i går, myldret det av kjøpelystne hageeiere på Plantasjen i Åsane.<p/>MARITA AAREKOL (foto)
<b>21 METER HEKK: </b>Samboerparet Jarle Hagen og Christine Lassesen fra Sædalen har benyttet seg av påsketilbudet på tuja til halv pris. Det kommer vel med når man skal ha 21 meter hekk ...<p/>MARITA AAREKOL (foto)