• Fange fisk, foreslår lille August, opprømt over synet av bølger. Ennå er det lunk i høstsolen. Tid for å nyte pustepausen etter en ny nedbørsrekord.

— Vi vurderte uterestaurant, men jeg tror heller at vi må sette oss inn et sted, konstaterer mamma Inger Årdal etter et blikk på tvillingdøtrene Maria og Julia Ødegaard som hutrer litt inni boblevestene. Lillebror, derimot, er i sitt ess. Bølgene utenfor Verftet er så spennende at mamma har full jobb med å holde guttungen innenfor kaikanten.

Egentlig har syvåringene Julia og Maria aller mest lyst til å være inne på rommet hos bestevenninnen Rikke. Det er mamma og pappa som insisterer på å tilbringe en solfylt lørdag utendørs. Familien har ruslet gjennom smauene og sett på koselige hus. Kjøpt tapet til gutterommet som halvannet år gamle August snart skal flytte inn på. Kafebesøk er neste stopp.

— Egentlig var planen min i dag å rense takrennene, ta inn hagemøblene og pusse opp barnerommet. Men så ble været så veldig fint, sier Jarle Ødegaard.

Solskinnsdager er verdt å ta vare på.

REGNTØYPAUSE: Maria, Julia, lillebror August Ødegaard, mamma Inger Årdal og pappa Jarle Ødegaard koser seg i finværet.<br/>Foto: ODD MEHUS