Fornøyelsen varte bare to timers tid for solhungrige bergensere. Klokken 10.30 var det sol, men like etter lunsj var himmelen igjen dekket av skyer.

Vi får glede oss over den korte stunden vi fikk i finværet. Bryggen var badet i sol, og ikke lenger i saltvann (som den var for et par dager siden). Strikkejakkene hang ute, til glede for vinterturistene i Bergen.

— Det er ikke en paraply i sikte, selv ikke i nedslått tilstand, sa Truls Synnestvedt, for anledningen BTs utsendte værjournalist, ved 12-tiden.

Selv om solen skinte, var det ikke akkurat noen hetebølge i byen. Temperaturen lå rundt frysepunktet.

Kulden til tross, det var rene sydenstemningen i gatene. Bergenserne smilte og spaserte rundt i småsko på tørr asfalt.

— Men de er godt kledd, med votter og luen trukket godt ned i ansiktet. Jeg har ikke sett noen i T-skjorte ennå, sa Synnestvedt.

<b>PAUSE:</b> bt.no-redaksjonen tok en sjelden pause fra klokken 10.50 til 11.20 for å nyte det sjeldne naturfenomenet. Nettstedet ble ikke oppdatert i dette tidsrommet, men nå er vi tilbake!
<b>SOL!</b> Slikt vær har du ikke sett Bergen siden i fjor. Dette bildet ble tatt av vårt <a href="http://www.bt.no/kamera/article.jhtml?articleID=24460">webkamera på Fløyen</a> klokken 11.35.