• Vi er fornøyd med salget, sier Bergen Torghandlerforening

Bergen Torghandlerforening (BTF) har nå solgt aksjene sine i Fisketorget i Bergen AS til tidligere torghandler Kjetil Sørensen.

— Det var den eneste budgiveren og vi er fordnøyd med salget. Det formelle er i orden med overføring av aksjene, sier styremedlem i Bergen Torghandlerforening, Arnfinn Djukastein.

— Jeg har vært torghandler i 40 år, men har nå gitt meg. Det var ingen som ville by på aksjene og derfor valgte jeg å gjøre det. Dette er en fantastisk mulighet til å gjøre noe med de visjonene jeg har for Fisketorget, sier Kjetil Sørensen.

Ut av konflikten

Bergen Torghandlerforening (BTF) bestemte seg for å selge aksjene sine i Fisketorget i Bergen AS i slutten av april. I et brev til blant annet Bergen kommune, driftsselskapet Totalreform og Bent Unneland understreket Torghandlerforening at de ikke ønsket å være en del av konflikten om eierskap og bruk av merkevarenavnet «Fisketorget i Bergen anno 1276».

— Vi er mest opptatt av at verdiskapingen kan starte raskest mulig, og at størst mulig del av overskuddene kan tilbakeføres til utvikling og fremming av Fisketorget, sa Djukastein til Bergens Tidende og la til:

— Vi ønsker ikke å være en del av konflikten og håper de snart kan komme til en enighet.

Bergen Torghandlerforening eide 44 prosent av aksjene i Fisketorget i Bergen AS, mens 56 prosent eies av den tidligere torgsjefen på Fisketorget, Bent Unneland.

— Vi ønsker ikke å si noe om hvor mye aksjene er solgt for, sier Djukastein.

Men i brevet de sendte til Bergen kommune, driftsselskapet Totalreform og Bent Unneland, står det at: «Bud må være minimum dobbelt pålydende 88 000 kroner eller høyeste bud over.»

— Vi blir ikke rike på dette. Pengene skal betales tilbake til de som har betalt inn aksjekapital til selskapet og andre kostnader vi har hatt i forbindelse med engasjementet, sier han.

Kranglet lenge

Fisketorget i Bergen AS og Bergen Kommune har i lang tid kranglet om hvem som har rett til å eie varemerket «Fisketorget i Bergen anno 1276». Bergens Tidende skrev om krangelen i begynnelsen av mars. Kommuene mener fremdeles varemerket tilhører Bergen kommune, selv om Fisketorget i Bergen AS registrerte varemerket på seg allerede i begynnelsen av desember 2012.

— Fisketorget i Bergen AS sitter på merkevaren «Fisketorget Bergen anno 1276». Det er vi som har registrert dette lovlig og det er vi som ønsker å forvalte merkevaren, sa daglig leder Bent Unneland til BT i midten av april.

Det var Unneland som etablerte Fisketorget i Bergen AS sammen med torghandlerne i Bergen i 2011.

— Vi er ikke opptatt av hvem som eier merkevaren, men at verdien tilbakeføres til Torget. Vi har ikke tenkt å berike oss på å eie merkevaren. Det må Torget eie, sa Arnfinn Djukastein til BT da det ble kjent at de ville selge seg ut av selskapet.