— Vi har grunn til å tro at det dreier seg om samme person, sier politioverbetjent Bjørn Eide.

Arna og Åsane politistasjon har til nå fått inn tre anmeldelser for stige-svindel.

— To personer har betalt over 2000 for stiger. Etter noen dager har selgeren kommet tilbake og fortalt at det er oppdaget feil ved stigen, sier Eide

Selgeren beroliget kundene med at reparasjon ville dekkes av garantien. Han måtte bare ta stigen med til verkstedet. Og så forsvant både stige og selger.

— Vi regner med det er samme stige han har dratt rundt med. Det er tvilsomt at han har et lager, sier politioverbetjenten.

Et av ofrene er en kvinne i 80-årene. Hun betalte 700 kroner i forskudd for en stige hun ikke har sett snurten av.

Flere saker i Ålesund

Den angivelige husmaleren skal være høy, kraftig og mørk og trolig i 40-50-årene. Kontrakten han ga Sverre Thorsen er undertegnet med et navnetrekk og et mobiltelefonnummer som er registrert på en 20 år gammel mann i Ålesund.

Navnet er slett ikke ukjent for politiet i Ålesund.

— Jeg kan bekrefte at vi har mottatt fem anmeldelser på dette navnet. Sakene er av liknende karakter, sier politiførstebetjent Terje Rishaug ved Ålesund politistasjon.

Sakene skal til dels gjelde håndverksarbeid, og er anmeldt fra ulike steder i landet. Ingen av disse fem forholdene er fra bergensområdet.

— De blir eventuelt etterforsket i det distriktet der forholdet er anmeldt. Vi gjør bare noe dersom vi blir bedt om bistand, sier Rishaug.