Ungene i Rosenhagen barnehage fikk seg litt av en overraskelse da de skulle lage pepperkaker mandag. Etter å ha kjøpt inn fire kilo ferdig deig på Europris, oppdaget en av de ansatte at det var to datolapper klistret på pakkene. Den øverste viste at deigen skulle holde seg til over nyttår. Men på lappen under gikk holdbarhetsdatoen ut i januar.

— Vi pleier å lage alt slikt fra grunnen av, men i år tenkte vi å jukse litt med å kjøpe ferdigdeig. Det fikk vi svi for, sier assistent og mor, som kastet all deigen da hun oppdaget datorotet.

I går kontaktet hun produsenten, som forsikret at datomerkingen var feil, og at deigen var helt fin.

— Jeg tar likevel ikke sjansen på å bruke den. For alt jeg vet kan jo deigen være ett år gammel, sier Knutsen.

— Så nå blir det ikke pepperkaker på ungene?

— Jo da, det blir det. Nå lager vi i stedet deigen fra grunnen av, slik som vi pleier, sier Knutsen.

Næringsmiddeltilsynet vil nå ta seg en runde i butikkene for å se om pepperkakedeigen er som den skal.

— Vi har fått inn beskjed om dette med datomerkingen i dag, og vil dra ut i butikkene og sjekke det allerede i morgen, sa Aslaug Sandvin i Næringsmiddeltilsynet til BT i går ettermiddag.

Det spørs om det blir noen fangst. For i går fjernet Europris den feilmerkede pepperkakedeigen fra hyllene, visstnok uten at det hadde noe med klagene eller telefoner fra media å gjøre.

— Vi oppdaget feilen selv, da vi skulle fylle på varer. Nå har vi fjernet absolutt alle pakkene som har dobbel datomerking, forteller butikksjef Jan Birkeli til BT.