I skrivende stund stråler solen fra en skyfri, knallblå himmel over Bergen. I dag er været rett og slett så fint at BT i et par timer har hatt ekstrasending for å lodde stemningen på direkten fra verdens vakreste by (se opptak over).

Klikk her for å se lesernes godværsbilder!

BTs team traff blant annet et nybakt foreldrepar på Torgallmenningen. Babyen Amanda kom til verden fredag i forrige uke, og fikk oppleve sine første solstråler på jordkloden i Bergen onsdag formiddag.

Men hvor lenge kan det vare?

Wojtek (fra v.), Bjørn, Per, Jarek og Brage.
JAN M. LILLEBØ
Pappa Pascal og Julia (16 md.) Zanetta.
ODD E. NERBØ
Thea Jansen og Bettina Normann.
ODD E. NERBØ
Foran fra v.: Anny Jensen, Else Skaale og Kitty Langøy. Bak fra v.: Christine Træen, Ann Sissel Hauge og Therese Pettersen.
ODD E. NERBØ

Meteorolog Mette Skjerdal har både gode og dårlige nyheter.

De dårlige først:

— Det er litt rusk på gang. Det kommer en front som skal passere Vestlandet i kveld og i natt, så det vil nok skye til utover dagen, sier hun.

Litt nedbør i natt

Med fronten kommer litt nedbør, som vil falle som sludd og snø over 300 meter, og ikke minst vind.

— Det blir ganske sterk vind i natt. Det er mest kysten og fjellet som får det, med opp mot sterk kuling og liten storm i nord, sier Skjerdal.

Litt utpå dagen torsdag minker vinden, og det blir igjen lange perioder med oppholdsvær og sol.

— Men allerede i morgen kveld øker det på igjen med vind. Også første del av fredagen blir det litt vind, men deretter blir det rolig. Så det er litt av og på med vinden. Det går mot en bedring, men selv om det er fint vær, kan vinden være sterk i fjellet. Det er viktig å huske på, sier meteorologen.

Nedbør blir det derimot ikke på en stund, ut over dråpene som faller i kveld og i natt. Etter det viser langtidsvarselet til Yr null millimeter i utrolige åtte dager på rad, men prognosene er usikre, kanskje er det rett og slett for godt til å være sant.

Helgen blir knall

Så til den store gladnyheten:

— Det blir fint vær i helgen! Det er ventet oppholdsvær både fredag og helgen, det blir ganske greie forhold på Vestlandet og ellers i Sør-Norge. Det blir en fin og vårlig helg, sier Skjerdal.

Det er et høytrykk over Finland og Russland som holder lavtrykkene unna Sør-Norge enn så lenge.

— Solen begynner å varme litt, så vi kan få opp i syv-åtte-ni grader i dag og i helgen.

— Hvor lenge skal det vare?

— Det ser ut til at den fine perioden har krympet litt siden sist, men iallfall til og med søndag. Mandag begynner det å bli usikkert igjen, sier Skjerdal.