Bla i sommerbilder fra Bergen øverst!

Etter en uke med sure regndråper ga sommerværet seg endelig til kjenne i Bergen denne helgen. Store og små har tatt turen til bylørdag så vel som badestedene rundt omkring.

To som benytter seg av finværet var Vilde Constanse (6) og Jonas (7) Kvalvik Vassdal. Sammen med mamma, oldemor, lillebror og hunden Lola koser de seg på stranden på Helleneset. Men selv om det er varmt på land, er ikke temperaturen like behagelig i vannet.

— Det er så kaldt, mamma, hyler Vilde og løper opp igjen.

FÅ OVERSIKT: Sjekk været der du bor

WEBKAMERA: Se Bergen fra Ulriken

Lovende vær

Snart er hun likevel uti på nytt. Hun kan jo ikke være noe dårligere enn storebror Jonas.

Mamma Gry Malen Kvalvik forteller at de ofte reiser til Helleneset for å bade, men at det har blitt få turer i det siste.

— Det var på tide med sol nå, sier hun.

Det flotte været er kommet for å bli, og ikke nok med det: Fra i morgen av ser det ut til å bli enda varmere, forteller meteorolog Lisbeth Håvik i Storm Geo.

— Vi har hatt en litt kjølig nordavind i helgen, men på mandag ser det ut til at den gir seg. Det blir nok enda høyere temperaturer fra mandag til i alle fall onsdag, og temperaturen kan komme opp i 25 grader på ettermiddagene.

Badetemperaturen i vannet vil nok også stige utover uken, selv om det tar noe mener meteorologen.

Usikkert til helgen

Været ser lovende ut inn mot neste helg, men fra fredag er prognosene mer usikre.

Det gjelder som vanlig å nyte sommeren mens den er her. meteorolog Lisbeth Håvik

— Det ser ut til at det høytrykket vi for øyeblikket har vest for oss vil presse nordover de neste dagene, og etter dette er det mer usikkert. Så det gjelder som vanlig å nyte sommeren mens den er her.

Også Yr.no melder om strålende sol til uken, men noe mer overskyet fra torsdag av. Kommende lørdag er regnskyene tilbake på langtidsvarselet.

Værtips eller -bilder? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post