— Været for søndag ser veldig bra ut. Lørdag hadde vi et lite lavtrykk som lå ved kysten av Hordaland, men det vil forsvinne og vi vil få flotte forhold i morgen, sier Mette Skjærdal, meteorolog ved Værvarslinga på Vestlandet.

Voss Skisresort melder om 180 centimeter snø i løypene og 200 cm. i terrenget. I Eikedalen skisenter er samtlige heiser i bruk, og stolheisen åpen. De melder om 130 cm. snø på toppen.

Sjekk føret

Også på Bergensfjellene er det meldt om fine forhold denne helgen. Se BTs webkamera fra bergensfjellene, Voss og Kvamskogen

Facebook-siden «Skiføret i Bergen» legger dagelig ut tips og rapporter om skiforholdene i Bergen. Der kan man også finne video fra terrengkjøring på Gullfjellet.

Tørt og kaldt

Lørdag og fredag var det lette skyer i Bergen og langs kysten, mens innlandet fikk det beste været. Men i morgen vil vi få det samme været både innlands og i ytre strøk.

— Det vil være rolige vindforhold de fleste steder, på det meste vil det komme opp i frisk bris, sier Skjærdal.

Temperaturene vil fortsette å være lave.

— De vil holde seg på minussiden, sier meteorologen.

Fint fremover

Bergen har opplevd en uke med sol, og ifølge Skjædal vil finværet fortsette.

— Det vil bli kaldt og tørt de neste dagene. Det er vanskelig å vite om det vil vare helt til neste helg, men dagene fremover vil bli fine, sier hun.