ELISBETH LANGELAND MATREelisabeth.matre@bt.no

— Hjelp, ikke stift så stramt at sekken sprekker! Martine Starefoss Andersen må ha hjelp av kollega Lene Sæbø Serck til å få på dagens arbeidsantrekk - en plastsekk. En, to, tre, klart.

Lene har brukt litt lengre tid på sin sommerfuglkreasjon, tryllet frem av bobleplast, bånd, papir, papp og krimskrams.

— Jeg laget den en kveldsstund på jobb, det var en artig avveksling, sier Lene før hun flakser ned til butikken hun jobber i.

Miss Resirkulert - Denne hatten er laget av en badebag fra i fjor det skal jo være resirkulert, vet du. Jorunn Svellingen er godt fornøyd med antrekket som en kollega har sydd til henne. Plastkåpe, plastskjørt og skikkelig stil. En London-tur blinker i det fjerne. Senteret lokker nemlig med premie til den mest miljøvennlige medarbeideren.

Overalt er det ballonger og oppsatser av fargerikt kreppapir. Ti kvadratmeter bløtkake går unna. Senterleder Ingunn B. Hansen deler ut roser, iført bordduk og sekkestrie. Pluss en hatt med påskriften "Resirkulert senterleder".

— De ansatte har vært utrolig kreative, skryter Hansen og forsvinner mellom kjøpeglade kunder.

Snakkende tiger, lur sjørøver Til tross for en fantastisk solskinnsdag, er det faktisk mange som tusler rundt på inneshopping.

De minste lar seg underholde av klovnen Kåre Knall, som blåser ballonger til den store gullmedalje. Husleoparden Hanne Flatøy kryper rundt og tøffer seg for de utkledde ungene som er kommet til.

— Har du glemt at tigre ikke kan snakke? spør sjørøverkaptein Eivind Ulrik Løken Sirseth (5) strengt og svinger lett truende med sverdet. En liten heks forsøker å trylle tigerleoparden om til en frosk, med mindre hell. Ved siden av sitter dalmatineren og maler ansikter så det suser.

— Kan jeg få dalmatinermaling, spør Vilde Madeleine Taule (5) sin artsfrende for dagen. Søsteren Iselin (7) er hundepasser, og viser hundebåndet hun har med. Minner mistenkelig om et belte til morgenkåpen. - Vilde er en ganske grei hund. Jeg trenger nesten ikke ha henne i bånd, informerer Iselin. Postbudene er trygge i dag.