Tirsdag morgen var det igjen «svært mye forurensning» i luften på Danmarks plass. Den dårlige luften i dag kom ikke som noen overraskelse. Meteorologene har i flere dager spådd en runde med såkalt inversjon denne uken.

Nå viser værprognosene at det kanskje ikke blir så ille som først antatt.

Skyer på onsdag

— I morgen tidlig vil det nok være minst like dårlig som i dag. Vi forventer en kald natt, og før solen får satt i gang, havner vi nok i samme situasjon, sier statsmeteorolog Sigrid Bojesen Fatnes ved Vervarslinga på Vestlandet.

Onsdag ettermiddag ser det bedre ut. Det vil skye til, og etter hvert komme litt snø på kvelden. Skyene vil holde seg frem til torsdag formiddag, men så klarner det opp. Dermed får vi igjen fint vær - og forurenset luft.

Lurer du på fenomenet inversjon? Se vår panoramaforklaring fra Ulriken!

— Fredagen og helgen forventer vi mye av det samme været - stort sett fint, og lite vind. Men forurensningen blir ikke like ekstrem som i januar. Solen varmer mer enn den gjorde da, og når luften varmes opp og stiger, settes sirkulasjonen i gang, sier Bojesen Fatnes.

Ingen nye tiltak

Byrådet innførte ingen nye tiltak mot forurensningen i dag.

— Men vi vil ikke nøle med å innføre par- og oddetallskjøring dersom værprognosene viser at det må til, sier informasjonsdirektør Robert Rastad i Bergen kommune.

Politiet har imidlertid varslet at de vil ha strengere kontroller av sambruksfeltet.

DÅRLIG LUFT: Giftlokket over Bergen sentrum. Bildet er fra 31. januar.
Helge Sunde