– Vi var ikke spesielt høye i hatten i ettermiddag, da vi sto her i kuling og regn. Men så ble det bra likevel. Og det er jo fantastisk mye folk her i kveld, sier Odd Hugo Eriksen, tønnebålveteran og underholdningsansvarlig på årets sankthansarrangement i regi av Laksevågs Bueskyttere.

Se også: Lesernes sankthansbilder

Etter mange år som sjef for sankthanskomiteen, har han gjort forsøk på å trekke seg ut av bålledelsen.

– Men det går ikke helt, det er jo et så fantastisk arrangement, sier han, og skryter av de 118 frivillige som i kveld sørget for årets høydepunkt for mange små og kanskje også noen store.

I løpet av kvelden underholdt blant annet Gest og De Musikalske Dvergene folkemengden fra scenen, mens tønnebålet var i ferd med å ta fyr.

– Vi har ikke tall for hvor mange som er kommet ennå, men det er bedre enn i fjor. Oppmøtet er vanligvis best når sankthansaften faller på en hverdag, sier Eriksen.

Han kan forsikre eventuelle bekymrede tønnebålentusiaster om at neste års feiring allerede er sikret. Etter at O. Kavli sluttet å bruke tretønner, måtte nemlig sankthanskomiteen ut på jakt etter nye tønneleverandører. Løsningen fant de dels i Lysekil i Sverige, og dels i Finneidfjord i Nordland.

– Nå har vi faktisk nok tønner til neste års bål også, sier Eriksen.

Hvordan var din sankthansfeiring? Legg inn dine kommentarer under!

Vegar Valde