For tredje gang gjennomfører politiet søk i Kalandsvannet i Fana, og i området rundt. Både dykkere og spesialhunder har vært i aksjon tidligere.

I morges tok søkearbeidet steget opp i den høyteknologiske divisjonen. En innleid, svenskprodusert miniubåt med sonar og kameraer skal nå finkjemme bunnen i Kalandsvannet – i første omgang viken mellom Sandven og Kaland skole.

Se video!

– Når vi tar i bruk nytt utstyr, så ligger det i kortene at vi har et håp om å finne Trine nettopp her, sier Ole Bjørn Mevatne, politiets nye påtaleansvarlige i Frantzen-saken.

Knytter siktet til området

Ett av momentene som gjør Kalandsvannet interessant i Frantzen-etterforskningen, er at 46-åringen som er siktet i saken, har tilknytning til området. Én av politiets teorier er at 46-åringen var med på å frakte liket av Trine Frantzen til Kalandsvannet, etter at hun ble drept i Øvsttunveien.

– Søket vi nå har startet, baserer seg på en ny gjennomgang og vurdering av tidligere opplysninger. Det ligger en del i saken, blant annet poenget med den siktede, som gjør nettopp Kalandsvannet interessant, er alt Mevatne vil si.

— Alle muligheter åpne

Selv om det nå er tredje gang politiet søker etter Trine Frantzen i ett og samme område, går ikke Mevatne med på at de har snevret inn etterforskningen.

– Fortsatt er dette en sak der vi holder alle muligheter åpne. Vi er selvsagt åpne for at Trine Frantzen kan være andre steder, sier han.

– Er det aktuelt med nye søk andre steder?

– Det blir en fortløpende vurdering. Nå får vi ta en ting om gangen.

NYE SØK: Politiet søker for tredje gang etter Trine Frantzen i Kalandsvatnet.
BTV
UBÅT: En svensk miniubåt ble i dag satt inn i søket etter Trine Frantzen.
BTV
SAVNET: Politiet tror Trine Frantzen ble drept.
HANDOUT