Kriminalteknikere og polititjenestemenn saumfarte boligen til den savnede 22-åringen på Årøy. Også en likhund deltok i søket, skriver VG.

Veronica Heggheim Stegegjerdet ble sist observert på formiddagen lørdag 25. oktober. Da hun ikke dukket opp til et avtalt møte i Sogndal tirsdag formiddag, ble hun meldt savnet.

— Mandag ettermiddag har vi gjort kriminaltekniske undersøkelser i huset. Det siste stedet hun skal ha oppholdt seg er i boligen, og hun ble sist sett i området rundt boligen lørdag formiddag. Nå jobber vi systematisk for å få all den informasjonen vi trenger, sier fungerende lensmann Asle Karoliussen til BT.

Gjorde ingen funn

Karoliussen sier til BT at de ikke har gjort noen funn i boligen som ført dem videre i saken.

— Vi har ikke gjort noen funn av betyning for saken eller som har ført til at vi har kommet noe nærmere en avklaring på dette. Å undersøke boligen er vanlig prosedyre, sier han.

Lensmannen forteller at hunden var med i søket fordi de ønsket å bruke alle tilgjengelige hjelpemidler.

— Hunden er en av de gode hjelpemidlene vi har, men det var ikke noe spesielt knyttet til at vi valgte å ta med den i dag, utover at vi ville gjøre vanlige undersøkelser av boligen. Den er en del av det kriminaltekniske arbeidet hvor vi ønsker å finne funn som bringer klarhet i ting. Det er ingen dramatikk rundt det, sier han.

Får minubåt fra Bergen

Han forteller at de ikke hadde behov for å ta med seg flere gjenstander fra boligen. De har allerede sikret datamaskin og telefon.

Han forteller at har søkt en anmodning om å få en ROV fra Bergen med i søket av fjordbunnen. De regner med at de er på plass på onsdag.

— Vi har fått signaler om at vi skal klare å undersøke 95 prosent av bunnen. Vi har noen utfordringer der på grunn av skygge, stein og grums. Det er et lite område vi ikke får dekket, sier lensmannen.

Over 50 personer avhørt

Lensmann Karoliussen forteller at de har avhørt over femti personer.

— Det er mye informasjon vi skal gå i gjennom, og det er det vi er nødt til jobbe med de kommende dagene. Vi antar at antall vitneavhør kommer til å fortsette å øke, forteller lensmannen.

Politiet har tidligere opplyst til BT at kvinnen etterlot seg både katten og hunden da hun forsvant fra huset. Også bankkort og mobiltelefon lå igjen.

— Vi har registrert aktivitet som gjør at vi antar at det ikke har skjedd noe med henne før senere på lørdagen. Men etter det er det et stort tomrom helt til tirsdag. Det er en periode som er helt blank for informasjon, sier Karoliussen, som ikke vil si hva slags aktivitet politiet har registrert, sier han videre.

Belastende for familien

Lensmannen forteller at familien er svært preget av hendelsen. Stegegjerdet skal ha bodd med sin yngre bror.

— De er særlig preget av at tiden går, og at de ikke får noen svar, sier han.

Familien har fått oppnevnt Synne Øren som bistandsadvokat. Hun arbeider for Advokatfirma Blikra, Slotterøy og Fonn AS

FUNNET DØD: Veronica Heggheim Stegegjerdet (22)
PRIVAT