Klokken 16.34 ble søkene avsluttet.

– Vi har ikke gjort noen funn i dag, opplyser operasjonsleder Jan Steimler.

Politiet vil gjennomføre nye søk i morgen. Da skal landområdet fra Johanneskirken og mot Landmarks bopel på Laksevåg undersøkes.

Endres familie er svært bekymret.

– Vi sover lite om nettene og synes det er viktig å gråte. Jeg klarer ikke å konsentrere meg om andre ting, men blir sittende og tenke på Endre, sier faren Geir Birger Landmark.

Uten spor

26-åringen ble sist sett utenfor Johanneskirken mellom 00.15 og 00.30 natt til mandag i forrige uke. Her slutter alle spor etter altaværingen.

— Vi har nettopp fått bekreftet at det ikke er funnet bevegelser på hans to konti siden han forsvant forrige helg, sier politiførtebetjent Thor Mittet til bt.no nå i formiddag.

Kontoen har stått ubrukt siden dagen før han forsvant, da 26-åringen brukte et mindre pengebeløp i en 7-11-butikk.

Dykker etter Endre

Dykkerne startet søket klokken 12.30 og tok for seg strekningen fra Dokken ut mot Nordnes.

– Vi gjør disse søkene rett og slett fordi Puddefjorden ligger mellom stedet der den savnede sist ble observert og hans bolig i Laksevåg, opplyste politioverbetjent Tove Lian Mathiesen ved Bergen sentrum politistasjon tidligere i dag.

Også i går ble det utført søk i fjorden under Puddefjordsbroen, uten resultat.

– Vi har også lett med hunder i Botanisk hage og i Nygårdsparken, sier Lian Mathiesen.

Glad i julen

I morgen skal den savnede sønnen etter planen sette seg på flyet og reise hjem til Alta på juleferie. Familien håper i det lengste at billetten blir tatt i bruk.

Ifølge familien har Endre aldri har gått glipp av en julefeiring hjemme i Alta og er veldig opptatt av tradisjoner.

  • Ettersom barna er blitt eldre, har vi spurt om vi skulle gjøre endringer i feiringen, men det er blitt stemt ned. Endre elsket å komme hjem til morens sursild, ribbe og å være med familien, sier faren.

Artikkelen fortsetter under videospilleren.

Telefonen har knapt stått stille i familiehjemmet siden nyheten om den savnede sønnen ble kjent.

Støtteerklæringer fra nord og sør gjør godt i den tunge førjulstiden. Datteren Maria har tatt tidlig juleferie for å være hos foreldrene.

I skapet står Endres julegave ferdig pakket inn.

— Jeg tenker på hvordan det vil være når alle er samlet rundt juletreet, og Endre eventuelt er den eneste som mangler. Jeg tenker tilbake på de gode minnene og spør «Hvorfor, hvorfor, hvorfor», sier faren.

Flittig SMS-bruker

26-åringen har bodd fire år i Bergen og trivdes godt, ifølge familien.

Han var flink til å holde kontakt med foreldrene.

— Vi snakket sammen flere ganger i uken. Når han skulle hjem på besøk, sendte han tekstmelding før flyet lettet, under mellomlandingen og en melding med beskjed om flyet var i rute, forteller faren.

Endre hadde et bredt nettverk i Bergen. 3600 personer er medlemmer i Facebook-gruppen som organiserer letingen etter ham. Og selv har han 762 venner på nettstedet.

Privat og Odd Nerbø (MMS)