— Siste fly som var med i søket landet klokken 15.30. Vi starter opp søket igjen i 08.30-tiden i morgen tidlig, opplyser Bente Jonassen, assisterende redningsleder ved Hovedredningssentralen i Bodø. Det er Hovedredningssentralen Nord-Norge som koordinerer leteaksjonen etter de to savnede Florø-fiskerne, . De to var på vei fra Henningsvær til Florø i fiskeskøyten "Brendholm" da de ble meldt savnet torsdag.

Varmesøkende kamera

Til sammen fem fly og helikoptre deltar i søket, blant annet et Orion overvåkningsfly fra Forsvarets 333-skvadron og 2 sivile fly fra Bodø flykubb.

Tirsdag ble det gjennomført søk i hele Vestfjord-bassenget, på innsiden av Lofoten. Utifra de opplysningene vi har så langt, er dette den mest sannsynlige ruten de to har valgt fra Henningsvær, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen Kjell Johansen.

Tidligere i uken har Orion-flyet gjennomført søk langs hele kysten, fra Henningsvær i nord til Florø i sør. I tillegg har Sea King-helikopteret tatt i bruk varmesøkende kameraer for å finne de to.

— Siste kontakt med de to ombord var ved 19.20-tiden torsdag. Da ringte en av mennene hjem via en mobil, opplyser, Kjell Johansen, til bt.no.

Sjekker mobilspor

Politiet i Harstad har undersøkt elektroniske spor, blant annet mobilbruk og minibankuttak, for å sjekke om de to kan ha gått i land et sted.

— Siste bevegelse så langt er en mobilsamtale klokken 19.25 torsdag kveld, bekrefter operasjonsleder Morten Hole ved Midtre Hålogaland politidistrikt.

— I samarbeid med Telenor undersøkes det også om det kan finnes noen naturlige årsaker til at mennene ikke har ringt hjem etter den tid. Blant annet sjekker vi nå hvordan mobildekningen har vært i området, sier Hole.

Det var forholdsvis fint vær i område da de to fiskerne forlot Henningsvær torsdag. Senere samme dag og frem mot helgen var det mellom liten kuling og liten storm i området fra Vestfjorden og sørover.

— Klokken jobber mot oss. På grunn av mørketiden er det korte dager her oppe, men vi søker for full så lenge det er dagslys, mellom klokken 09 og 15, sier vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen.

Samtlige lensmannskontor og politidistrikt langs hele kysten er varslet om de to savnede mennene. I tillegg sender kystradioen kontinuerlige savnet-meldinger, slik at båter i området skal holde utkikk etter de to.

SAVNET: De to fiskerne fra Florø var på vei sørover fra Henningsvær i skøyten "Brendholm" da de forsvant.
Foto: Arild Engelsen