Det viser søkertallene til videregående skoler i Hordaland, som ble offentliggjort i dag.

Nordahl Grieg skole er skolen med størst økning i søkertallet, med 305 flere enn i fjor, men inntaksleder Nils Skavhellen har en god forklaring på det.

— Det er første året med VG 3 ved skolen, som var ny i 2010. Økningen er dermed ikke så stor som den ser ut som.

Vil til Nordsjøen

Neste skole på listen er Bergen maritime videregående skole, der 125 flere enn i fjor vil gå.

— Dette er den skolen med mest relevant utdanning mot oljen og Nordsjøen, blant annet med VG2 brønnteknikk. En del elever søker seg hit, med håp om å gå videre på denne linjen, sier Skavhellen til bt.no.

148 flere elever enn i fjor søker teknikk og industriell produksjon, som er linjen for dem som vil utdanne seg innen olje- og maritim sektor. Skavhellen tror utsiktene til å få jobb spiller inn på elevenes valg.

— Teknikk og industriell produksjon har hatt en økning siden 2008. Elevene merker nok at det er mye snakk om at oljeindustrien og tilhørende virksomhet går bra, sier han.

Færre på dans og media

Innen musikk, dans og drama og media og kommunikasjon går søkertallene ned etter flere år med økning. Mange hopper også av media og kommunikasjon etter to år, og fortsetter med studeiespesialisering.

— Det er godt mulig de vil utvide fagkretsen og få fordypningsfag, slik at de stiller seg i bedre posisjon til å komme inn på videre studier, sier inntakslederen.

Nedgang ved Årstad

Årstad videregående skole har størst nedgang i søkertallet. 165 færre har søkt seg til skolen i år enn i fjor. Rektor Inger Morken forklarer dette med skolens store elevtall.

— Relativt sett er ikke vår nedgang større enn skoler med færre elever, sier hun.

Hun tror noe av årsaken til nedgangen er at flere søker seg til studiespesialisering i år. Denne linjen tilbyr ikke Årstad videregående skole.

— Kan all omtalen av dårlig luft ved Danmarks plass ha spilt inn?

— Det aner jeg ikke. Det har vært så fint vær i vinter, så luften har ikke vært så stort problem som de foregående vintrene.