De offentlige midlene i søket etter savnede Charlotte Moene (17) er brukt opp, men lokalmiljøet har samlet inn over 800.000 kroner for å kunne fortsette søket etter tenåringen.

Lørdag fortsetter letingen med en miniubåt på Årdalsvatnet.

– Dette er et stort vann, det er opp til 180 meter dypt og en mil langt, i tillegg er det til dels dårlig sikt. Miniubåten har vært drevet av det offentlige en stund, men vi har hatt den på vent, og bruker nå 300.000 kroner av våre innsamlede midler for å søke med denne ubåten fram til onsdag, sier familiens talsmann Helge Rørvik til NTB.

Ifølge Rørvik har pengene til fondet som finansierer videre søk etter Charlotte Moene, som har vært savnet siden 9. juli, kommet inn både fra lokale og nasjonale aktører.

– Vi er også lovet å få inn hunder på mandag. En av hundene som brukes i søket etter savnede Dung Tran Larsen, samt en annen hund skal søke etter Charlotte rundt Årdalsvatnet, sier Rørvik til NTB.

– Gårsdagen var en nedtur

Fredagens risikable søk i Øvstetunfossen i Øvre Årdal var resultatløst.

Fire dykkere fra brann— og redningsetaten i Oslo, tre dykkere fra Røde Kors i Førde og mannskaper fra politiet, Norsk Folkehjelp, breførergruppa i Jostedalen og Hydro Energi deltok i søket. I tillegg fikk mannskapene hjelp av et helikopter som løftet på plass flere store sandsekker i elva. Sammen med et spesielt rørsystem klarte de å lede vannet over i et sideløp av Fardøla.

– Gårsdagen var en nedtur. Til og med spesialdykkerne var sikre på å finne Charlotte i fossen. Men vi kan ikke gi opp, sier Rørvik.

Må ligge i vannet

Han sier det ikke er mulig at Charlotte kan befinne seg et annet sted enn i vannet.

– Alle spor slutter ved elva. Familien bekrefter at klærne som ble funnet i elva Fardøla i juli tilhørte Charlotte. De har blitt revet av, og teorien går på at hun satt fast i elva, og at klærne har blitt revet av på grunn av den vanvittige vannføringen i elva, sier Rørvik.

Det har til tider vært vanskelig å foreta søk i Årdalsvatnet på grunn av den store vannføring og store strømmer i deler av vannet.

SØKER VIDERE: Lokalmiljøet har samlet inn penger for å fortsette søket etter savnede Charlotte Moene (17). Bildet er tatt under et tidligere søk.
Bjørn Erik Larsen