Søkene etter Franciska Rogne (26) fra Bergen pågår fortsatt for fullt i Gulmarg. I dag ble en redningshund satt inn i søket.

— Været i området er greit, men det er mye snø, sier Norges ambassadør i India, Ann Ollestad, til bt.no.

På plass i Kashmir

Tre representanter fra ambassaden ankom i går Kashmir for å følge leteaksjonen. De hadde da møter med de tre letetroppene som deltar i søket, i alt 27 personer.

— Vi jobber intenst med saken. Politiet, militæret og turistmyndighetene er involvert i søket, og vi har løpende kontakt med dem for å holde oss oppdatert. De er godt utrustet, sier Ollestad.

Les også: - Kan ha gravd seg ned

Leteaksjonen pågikk utover natten i går lokal tid, og fortsatte i morgentimene i dag.

— Styrken er ikke redusert. Været er fint, men det er over 15 minusgrader der, sa Ollestad til bt.no i går kveld.

Savnet siden tirsdag

Franciska Rogne sjekket inn på Hotel Green Heights klokken 14.30 tirsdag denne uken. Omtrent et kvarter senere dro hun ut med snøbrettet sitt. Mobiltelefon, penger og kredittkort ligger igjen på rommet, men man tror at hun har tatt med seg skredvarsleren.

Skisenteret i Gulmarg har en gondol som går opp til omtrent 4000 meters høyde, og tirsdag klokken 15.15 ble Rogne observert av en skiguide i bakken mellom gondolens start og første stopp. Dette er den siste observasjonen av kvinnen.

— Det er cirka 1,5 kilometer mellom gondolens start og første stopp. Dette er et relativt enkelt terreng, og gondolen sluttet å gå kort tid etter obervasjonen. Man anser det som usannsynlig at hun har gått utenfor dette området, forteller Ollestad.

Tolv savnet

Hotellet meldte henne savnet onsdag klokken 11. Myndighetene har siden sjekket alle hoteller, landsbyer og sykehus i området.

Etter den siste obervasjonen av Rogne, begynte det å snø tett. De siste dagene har snøskred og kraftig storm i området tatt livet av minst fire personer. Tolv er fortsatt savnet, deriblant den norske kvinnen, men indisk politi tror ikke at Franciska Rogne har oppholdt seg i områdene der det har gått snøras.

SCANPIX/WWW.KASHMIRWALLPAPERS.COM
PÅ PLASS I KASHMIR: Den norske ambassaden i New Dehli i India sendte torsdag tre representanter for å følge leteaksjonen.