— Jeg håper det bare er en tilfeldighet. Det er mange talentfulle unge kvinner i Bergen. Jeg mener folk bør tipse om kvinner man synes er inspirerende, sier Linn Kristin Engø, AUF-leder i Hordaland.

BT jakter på unge talenter som leserne mener vil nå langt innen næringsliv, forskning, kunst eller politikk. Men så langt er det langt flere menn enn kvinner som er nominert.

Engø er et unntak, og håper selv at flere vil tipse om lovende unge kvinner. Den 20 år gamle AUF-lederen fra Bergen studerer arabisk, arbeider på et sykehjem og er medlem av Komite for helse og sosial i Bergen bystyre. Engø har engasjert seg for de lengeværende asylbarna, og blir omtalt som en som er særlig opptatt av de svake i samfunnet.

— Linn Kristin er både et politisk talent, hardtarbeidende og opptatt av de lokalpolitiske sakene. Jeg er ikke i tvil om at hun vil prege Bergen i fremtiden, sier Stian Jean Opedal Davies, partikollega og leder for AUF på Askøy.

Nederst i artikkelen kan du tipse oss om hvem du mener er ung og lovende.

- Må ha glød

Så langt har det kommet inn rundt 70 forslag til kandidater. Blant disse er det både politikere, leger, kunstnere og forfattere. Fremdeles er det flere dager igjen til å melde inn de kandidatene folk tror vil prege Bergen i årene fremover.

Lene Eltvik Vindfeld, redaktør i BT, er med i juryen som skal sette sammen listen over de unge og lovende. Hun mener det er viktig å se etter unge mennesker med et initiativ.

— Det er viktig at folk har en glød som går utenpå det man forventer i den rollen de har. Det kan godt være en supergod student, men det er ikke de akademiske resultatene vi ser etter. Han eller hun må få til noe sammen med andre, sier Vindfeld.

- Teamspilleren

Monica Rydland Anundsen var blant de "unge og lovende" i BTs kåring for åtte år siden.

Etter mange år i ulike lederjobber i TrygVesta og Sparebanken Vest har Anundsen gjort forsker. Nå tar hun doktorgrad ved NHH.

— Det er ingen grunn til at menn skal dominere listen over unge og lovende, sier hun.

— Hvilke egenskaper mener du det er viktig å legge vekt på?

— En som lover godt som fremtidig leder, og da snakker jeg om både kvinner og menn, er en som evner å jobbe tett og godt sammen med andre. Teamspilleren er viktig, selv om vedkommende også må kunne stå frem som leder når det kreves. Evnen til å verdsette andres bidrag er viktig, sier Anundsen.

- Kreativitet

Linn Kristin Engø tror kreativitet er nøkkelen til å sette sitt preg på Bergen i fremtiden.

— Vi trenger kreative ideer, slik at Bergen kan fortsette å være et senter for næringsliv, en kulturby og en spennende by i verdenssammenheng. Vi trenger personer som tør å tenke nytt, er innovative og jobber hardt, sier hun.

— Hva bør folk se etter når de tipser om kandidater, mener du?

— Tips om folk du ser opp til, som kanskje tenker litt annerledes og som har egenskaper som du ønsker du hadde, sier hun.