— Vi ønsker kontakt med bekymrede pårørende, som ser at noen i familien sliter med hukommelsen, sier Jorun Pedersen i Mylifeproducts AS.

Selskapet har fått støtte fra Kavlifondet til å gjennomføre et forsøk i Bergen. I samarbeid med Nasjonalforeningen for folkehelsen jakter de nå på egnede brukere.

— De trenger ikke være veldig gamle og de trenger ikke å ha en demensdiagnose, sier Pedersen.

Forsøket handler om å gi 20 brukere dette nettbrettet gratis i et år og se hvordan familien selv klarer å sette det opp og betjene det. Brettet har vært testet tidligere i Norge, England og Tyskland, men da har selskapet sørget for å få brukeren i gang.

Mylifeproducts har utviklet programvare for et vanlig nettbrett som gjør at brettet ser ut som en avansert kalender. Fra forsiden kan det settes opp tilgang til radio, aviser og andre nettsider. Pluss en tast som sørger for kontakt med pårørende.

— Hva brettet skal gjøre bestemmer brukeren. Denne gang vil vi teste hvilke funksjoner brukeren sammen med de pårørende vil slå av og på, sier Pedersen.

Appen til Mylifeproducts er i salg, men selskapet er absolutt i startgropen.

— Visjonen vår er å selge dette produktet, som er utviklet i Norge, til hele det europeiske markedet. Vi jobber også med andre produkter som skal skape trivsel og trygghet for eldre hjemmeboende, sier den daglige lederen.

Mer informasjon om påmelding til forsøket finner du her.