Hvem vil bli Bergens svar på Karl Ove Knausgård? Hva er Din kamp, spør Bergen Offentlige Bibliotek, og utfordrer bergenserne til å utlevere seg selv. Med maks 1000 ord.

En tøffere utfordring enn å brette ut sin livshistorie med bare 1000 ord, er det vel knapt mulig å gi en bergenser. Men bibliotekar Thea Kathrine Johannessen opplyser at fristen for innlevering av historiene er 1. november. Så har man altså oktober måned å gjøre det på, hverken mer eller mindre.

Thea Kathrine Johannessen sier til bt.no at de som sender inn bidrag blir med i trekningen av et Sony Reader lesebrett.

— En vinner blir også plukket ut, og vinnerbidraget blir lest opp i forbindelse med kåringen av Bergens favorittbok. Det skjer på biblioteket 11. november. 10 titler er nominerte under det som kalles Bergen leser, og Thea Kathrine Johannessen er prosjektleder for dette. Karl Ove Knausgårds 1. bind i serien Min kamp er blant de nominerte, som flere sikkert allerede har gjettet.

Som en slags rettledning til bergensere som ønsker å utlevere seg selv, viser Thea Kathrine Johannessen til et Knausgård-sitat fra Dagbladet:

"Jeg skriver om ting som jeg aldri har fortalt til et levende menneske. Sånne hemmeligheter har alle. Men gjennom litteraturen får de en slags objektivitet over seg. Prosjektet med «Min kamp» er å komme så nær min egen opplevelse av virkeligheten som det er mulig å komme. Tanken er at jo nærmere inn på det personlige jeg kommer, jo større er sjansen for at folk kjenner seg igjen i det jeg skriver."

- Vil de innsendte bidragene bli gitt ut på en eller annen måte?

— Det har vi sannelig ikke tenkt på, men det høres ikke dumt ut, sier Thea Kathrine Johannessen.