Oslo S, Postgirobygget, TV 2-huset på Karl Johan og trolig Stortinget er blant bygningene som ble gjennomsøkt i etterkant av eksplosjonen. Felles for dem er at det er bygg der publikum i større eller mindre grad har tilgang.

På en pressekonferanse i går opplyste stabssjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt at undersøkelsene ble gjort på bakgrunn av en trusselvurdering.

—  Vi sjekket ut ti objekter for å være hundre prosent sikre på at det ikke fantes noen trussel. Vi har ikke funnet noe av noen art i disse byggene, sa Fredriksen på pressekonferansen.

Terrorsiktede Anders Behring Breivik skal i avhør ha fortalt at han hadde flere planer forrige fredag: I tillegg til Regjeringskvartalet og Utøya, ville han utføre to terrorhandlinger til. Både politi og mannens forsvarer, Geir Lippestad, har bekreftet at det fantes flere planer.

Nytt avhør i går

Breivik ble i går fraktet til sitt andre avhør på politihuset på Grønland i Oslo sentrum. Med vinduer tildekket av plast, var det minimalt med inn- og utsyn. Tildekkingen kom for å isolere den siktede 32-åringen, ifølge politiet.

- Det er for sikkerheten, og det er for at han ikke skal få mulighet til å kommunisere. Han er ilagt isolasjon, sa politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby på pressekonferansen.

- ** Påfallende rolig**

I avhøret i går ble referatet fra det første avhøret gjennomgått. Ifølge politiet er det nær 50 sider tekst.

- Vi planlegger mer konfronterende avhør etter hvert som vi samler inn informasjon, sier Kraby.

Han sier politiet nå har «en grov oversikt» over hendelsesforløpet – inkludert de minst 40 minuttene Breivik hadde til overs fra han hadde forlatt bombebilen i Oslo sentrum til han ankom Utøya.

Også i gårsdagens avhør opptrådte Anders Behring Breivik rolig.

— Hans væremåte har ikke endret seg. Han er rolig. Ut fra det som er skjedd, er det påfallende hvor rolig han er. Han forklarer seg mer enn villig, fortalte politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ifølge NTB.

Nei til sakkyndige

Ifølge politiadvokaten stemmer det Behring Breivik forteller med de opplysningene politiet har.

Den terrorsiktede har foreløpig sagt nei til å la seg undersøke av de to rettspsykiaterne som er oppnevnt som sakkyndige, Synne Sørheim og Torgeir Husby. De to har ansvaret for å jobbe frem gjerningsmannens profil og stille en eventuell diagnose.

— Han har i utgangspunktet sagt at han ikke ønsker å snakke med sakkyndige fra Norge, bekrefter politiadvokat i Oslo Pål-Fredrik Hjort Kraby overfor NRK.

I sitt private manifest skriver Behring Breivik at han ikke har tiltro til norske sakkyndige. Han har derfor stilt krav til at de sakkyndige er utenlandske, uten å spesifisere hvilket land de skal komme fra, skriver Dagbladet.

De sakkyndige har fått frist til å komme med sin konklusjon 1. november.