— Veronica-saken er fortsatt den viktigste saken for oss når vi går inn i det nye året, sier regionlensmann Arne Johannessen i Sogndal.

Funnet i fjorden

Veronica Heggheim Stegegjerdet ble funnet død i Barsnesfjorden 14. november i fjor. Hun hadde da vært savnet siden 26. oktober.

I forbindelse med etterforskningen skal politiet ha rullet opp et narkotikamiljø i Sogndal. En mann sitter for tiden varetektsfengslet, siktet for oppbevaring og overdragelse av om lag ett kilo hasj.

Mannen i 40-årene er også siktet for falsk forklaring, og for å ha utøvd vold mot Stegegjerdet. Men Sogn tingrett mente det ikke var grunn til å mistenke mannen for voldsbruk, da fengslingsspørsmålet ble behandlet før nyttår.

Sogndal-politiet får hjelp fra andre lensmannskontorer for å komme til bunns i hva som har skjedd med den 22 år gamle kvinnen.

— Vi får bistand fra politiet i Førde og Vågsøy. Det handler om å bruke dyktige etterforskere som kjenner saken. Vi har også sendt en skriftlig anmodning om ytterligere bistand fra Kripos, men har foreløpig ikke fått svar på den, sier Johannessen.

Venter på rapport

Han sier bistandsanmodningen gjelder både taktisk og teknisk etterforkning, men vil ikke gå i detalj om hva slags etterforskningsskritt som gjenstår.

Den foreløpige obduksjonsrapporten skal ha vist at Stegegjerdet døde av drukning, men etter det BT kjenner hadde hun også ytre skader på kroppen.

— Den endelige obduksjonsrapporten er ennå ikke klar, sier Johannessen.

I løpet av romjulen har politiet gjort flere nye vitneavhør, men det har foreløpig ikke kommet noe gjennombrudd i saken.