Sogndal-spillerne har kommet seg til byen — med nød og neppe. For på vei fra Brann stadion til sentrum, rotet spillerbussen seg inn i bybanens trasé. Ikke bare én, men to ganger, ifølge Roger Bakken, som kjørte ved siden av bussen.

- Mye rart

— Jeg har bodd i Inndalsveien og er vant til å se mye rart i bybanesporet, men dette var i overkant.

Først skal bussen ha kjørt inn i sporet ved høgskolen, slik at den måtte rygge ut igjen.

— Så fortsatte den ned Bjørnsons gate. I stedet for å ta til venstre ved yrkesskolen, fortsatte den rett frem og inn i bybanesporet på Danmarks plass. Det er jo ganske utrolig å gjøre samme tabben to ganger. Jeg trodde de hadde trafikklys i Sogndal, sier Bakken.

Ved Danmarks plass stoppet bussen for rødt lys - fremdeles godt plantet i traseen. Bakken kjørte videre og så ikke hvordan det gikk med spillerne.

— De endte vel opp ved Telegrafen. Der stopper jo sporet, sier han og ler godt.

Store forsinkelser

Bybanen hadde for øvrig store problemer med forsinkelser i ettermiddag, uten at Sogndal kan klandres for det. Driftsstansen gjorde at det ikke var vogner i trafikk da bussen kjørte feil.

— Det kan jo hende Sogndal-spillerne tenkte at de ville plukke opp noen passasjerer på veien siden det var så mye forsinkelser på Bybanen, sier Bakken.

Vidar Vadseth, leder for supporterklubben Saftkokaradn, sier han kom med en delegasjon til Bergen i dag - med båt. Søndag kommer det flere Sogndal-tilhengere med buss.

Hemmelig innkvartering

Spillerne kom til Bergen i buss ved 17.30-tiden i dag, ifølge Sogndals arrangementssjef Geir Inge Heggestad. Han sier han ikke har fått med seg at bussen måtte rygge ut av bybanesporet.

— Det kan høres ut som det var oss, men det må i så fall ha skjedd etter at vi var oppe på Stadion for å lempe av utstyr, og da var ikke jeg med, sier han.

Etter ankomst i Bergen, har spillerne spist middag på hemmelig sted. Heggestad vil ikke røpe hvor de bor.

— Akkurat det holder vi for oss selv, sier han.

Kampstart på Brann stadion er søndag klokken 18.

IMG_4524.jpg
Else-Lill Skaugseth