VestNytt skriver i dag om Esso-stasjonen på Ågotnes, der folk kjører fra regningen fire-fem ganger i uken. Daglig leder Frank Kjelsvik ved Ågotnes servicesenter anslår at tapene beløper seg til 50.000 kroner årlig.

— Omtrent halvparten av pengene får vi igjen, forteller Kjelsvik til bt.no.

Tidkrevende arbeid

Han har brukt mange timer på å spore opp kunder som stikker av fra regningen. På stasjonen har han til sammen 15 overvåkingskameraer, og det tar tid å gjennomgå tapene i jakten på bensinsnylterne.

— Ved å kontakte biltilsynet kan jeg finne ut hvem som eier bilen, men det som ofte tar tid er å komme i kontakt med eieren, sier Kjelsvik.

Ikke alle er tyver

Han understreker at ikke alle som kjører fra regningen er bensintyver.

— Noen glemmer rett og slett å betale etter at de har handlet andre varer eller truffet kjentfolk på stasjonen, sier Kjelsvik.

Stasjonen har omtrent 200 bensinfyllinger daglig. Annenhver dag oppdager betjeningen folk som ikke gjør opp for seg.

— Hvis noen fyller for en hundrelapp, kommer inn i butikken, kjøper noe og går ut igjen uten å betale for bensinen, skjønner vi at dette ikke er gjort i ond hensikt. Men når noen fyller tanken full og kjører av gårde er det ikke tvil om at det er en tyv, sier Kjelsvik.

Hjelp fra politiet

Han legger til at betjeningen ikke har mulighet til å legge seg på hjul etter bensintyvene, men kontakter ofte politiet for å tak i de uærlige bilistene.

— Politiet har gjort en kjempejobb, og prioriterer dette høyt. Jeg kan ikke få gitt dem nok ros, skryter Kjelsvik.

Han påpeker at bensinen selges med svært små marginer, og at tapene derfor blir høye.

— Vi må betale fulle avgifter til staten, uansett om bensinen er kjøpt eller stjålet, sier han.

<b>TAPPES:</b> Frank Kjelsvik ved Ågotnes servicesenter anslår at tapene etter bensinsnylterne beløper seg til 50.000 kroner årlig. - Ikke alle er tyver. Noen glemmer rett og slett å betale, sier han.
SCANPIX