Eirin Ellingsen har allerede søkt. Kristina Haugen er bare nysgjerrig.

De to tiendeklassingene fra Ågotnes skole på Sotra var to av om lag 30 tilhørere på et orienteringsmøte for John Bauergymnaset i går kveld.

— Det høres ut som en bra skole, mener Eirin Ellingsen, som har søkt både offentlig og privat. På førsteplass av offentlige skoler står Bergen Katedralskole. Der må elevene trolig ha minst fem i snitt for å få plass. Hvis ikke det går, hvorfor ikke et svensk-eid alternativ?

John Bauergymnas ønsker å starte skole i fem norske byer fra høsten av. Deriblant Bergen. - Svar på søknaden er vi lovet i løpet av mai, og vi har i tre år forberedt oss på at det blir ja, sa Ketil Klingberg til forsamlingen av ungdommer, foreldre og skolefolk.

Gårsdagens orienteringsmøte var det fjerde i Bergensområdet denne uken. Ifølge Klingberg er responsen så god at kjeden tror på søkere nok i Bergen.

— Nå jakter vi på de motiverte søkerne, de som ønsker å jobbe etter våre metoder, sa Klingberg.

Bauergymnaset frister med egen pc til hver elev og mye gruppearbeid. Ingen hjemmelekser, men en skole som er åpen til klokken 18 hver dag. Fire uker andre skoleår flyttes all undervisning til Spania.

Klingberg lovet «sentrumsnær» plassering. Leieavtalen er så å si i boks, sa han.

Ketil Klingberg svarte villig på spørsmål om alt fra muligheter til ekstra spansk-undervisning under Spania-oppholdet til om først-til-møllen-prinsippet gjelder også på populære linjer som musikk-dans-drama. Det gjør det, langt på vei.

Bare et spørsmål satt ham sjakk matt:

— Kan jeg ha nynorsk som hovedmål, lurte Kristina fra Ågotnes.

— Det har jeg ikke tenkt på. Det spørsmålet har jeg aldri fått, sa skoleselgeren med en flau mine.