— Det var glatt på veien da en liten lastebil kjørte i grøften ved Seim i Lindås kommune i morges, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Ingen personer ble skadd i trafikkuhellet.

— Heldigvis bare materielle skader, sier Andersen, som fikk melding om uhellet klokken 08.03 i morges.

- Strøbilene ute i natt

— Strøbilene har vært ute på veiene i natt, men så kom dette forbaskete greiene fra oven og vatnet ut saltet. Det har derfor vært glatt på mange sideveier og på noen hovedveier. Spesielt i nord i indre strøk, vaktoperatør Gunn Hellesøe i Statens vegvesen til bt.no.

Glatt på riksvei 57

Bilister melder om glatte veier på riksvei 57 mellom Knarvik og Mongstad.

Litt høyere strøk rundt Bergen, som på Øvre Flaktveit, er det is på mange sideveier.

Våte veier kan lett fryse når temperaturen varierer rundt null grader.

Krasjet på islagt vei

— En personbil krasjet med en trailer om lag en kilometer fra Hatlestrand i retning Ølve i formiddag. Krasjet skjedde like etter ungdomshuset på Hatlestrand, skriver Frode Eikeland i en epost til bt.no.

Veien er nå saltet grundig akkurat her.

Buss stengte veien

— En buss stengte veien i Hordvik i Åsane, like ved gamle skolen i formiddag. Kranbilen fra Gaia som skulle berge bussen, fikk problemer med hydraulikken og ble satt ut av spill, så veien er fortsatt stengt, skriver Frode Tellevik i en e-post til bt.no.

BUSS SPERRET VEIEN: Denne bussen stengte veien i Hordvik i Åsane, like ved gamle skolen i formiddag. FOTO: FRODE TELLEVIK
KRASJ PÅ GLATTEN: Denne bilen kolliderte med et vogntog nær Hatlestrand i morges. Først klokken ti i formiddag ble veien saltet.
FRODE EIKELAND