Snø og sludd skaper trafikkproblemer i Bergen.

Flere busser fast

På Nattlandsfjellet kjørte to busser seg fast i morgentimene.

— Vi har vært her en times tid for å dirigere trafikken, og det jobbes fortsatt med å få den ene bussen opp av grøften, sa politibetjent Kristoffer Sigland i morges.

Da hadde den andre bussen kommet seg avgårde.

Etter å ha saltet på veien rundt og fått kjettinger på bussen, har også den andre bussen kommet seg løs ved hjelp av bergingsbil. Det skal ha vært en skolebuss på vei for å hente elever til skolen.

— Det er glatt på veiene, og det er også en buss som står fast på Myrdalsskogen, sier operasjonsleder Inger Myrtvedt ved Hordaland Politidistrikt.

Buss i grøften på Askøy

Rundt klokken ni mandag morgen gled en buss ut av veien ved Åsebø-krysset på Askøy. Bussen kom fra Herdla.

— Bussen skled først utfor veikanten med bakhjulet, deretter med forhjulet også. Det var ikke passasjerer i bussen. Veien skal ha vært såpeglatt på stedet, sier avdelingsleder Mons -Tore Nakken i Nettbuss.

Bussen ble ikke skadet og er satt inn i trafikk igjen.

Variabelt vær

Vegtrafikksentralen opplyser om at de har folk ute for å bedre kjøreforholdene.

— Det ene øyeblikket regner det, det andre snør det. Det er variabelt vær med slapsete snødekke rundtomkring, og det gjør det vanskeligere for folk å ferdes. Alle entreprenørene våre er ute og holder veiene, sier vaktoperatør Hanne Norheim hos Vegtrafikksentralen.

  • Vi er vant med dårlig vær og mye nedbør, men når det blir så variabelt om hverandre, så blir det vanskeligere for folk på veiene. Da er det viktig at man tilpasser farten etter forholdene, og det kan variere hvor flinke man er til det.

Skyss melder også om problemer som følge av været.

— Det er ganske redusert fremkommelighet for oss i Bergen, og de fleste stedene er det på grunn av de glatte veiene, sier kommunikasjonsrådgiver Camilla Berntzen hos Skyss.

Vogntog fast i Trengereid

I Godviksvingene kolliderte to biler på glatten noen minutter før klokken ni mandag morgen.

Den ene bilen havnet inn i rekkverket, sier et øyenvitne. Ingen personer skal være skadet i kollisjonen.

Klokken 08.45 fikk politiet melding om et vogntog som står fast på riksvei 7.

— Det skal stå i Trengereidbakkene på vei opp mot Gullbotn, sier operasjonsleder Inger Myrtvedt.

Vegtrafikksentralen melder at entreprenørene er på vei.— Vogntoget kommer seg ikke av flekken. Det er meldt til entreprenørene som har biler i området og er på vei, sier vaktoperatør Jan Marøy.

— Det er veldig få som har ringt inn til oss om dette, så det kan tyde på at man kommer forbi.

Utforkjøring ved Torvund

En lastebil lastet med brødvarer skal ha kjørt av veien på E39 ved Torvund i Sogn og Fjordane i sekstiden i morges. Føreren skal ha kommet seg uskadd ut av bilen.

— Bilen ligger litt utenfor veien, og bilberging er nå på plass, sier Jan Erikstad, vaktoperatør hos Vegtrafikksentralen i Sogn og Fjordane.

— Akkurat nå er det ett stengt kjørefelt, og når de begynner med bergingen stenges nok hele veien. Det er ingen stor tung bil, så det skal ikke ta så lang tid, sier han.

Vogntog utfor på E39

Klokken 06.02 mandag morgen fikk politiet melding om et vogntog som var sklidd av veien i Sogn

— Det skjedde på E39, i Avenbukta, mellom Lavik og Vadheim. Ingen personer ble skadet, sier operasjonsleder Per Rimmen i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Her finner du oppdaterte veimeldinger.

BOM FAST: To busser satt seg fast på Nattlandsfkjellet i morges.
Charlotte Helleland
GLATT: to biler kolliderte i Godviksvingene mandag morgen.
2211-tipser
BERGET: Bergingsbiler mått til for å få bussene på veien igjen.
Charlotte Helleland