Siste oppdatering: Klokken 19.05 mandag kveld fikk politiet kontakt med skiløpere som hadde sett raset. De så ikke andre skiløpere i området, og det blir derfor ikke mer leting hvis det ikke kommer inn nye opplysninger.

Sogn og Fjordane politidistrikt fikk melding om skredet ved Storeknipen klokken 15.34 mandag ettermiddag.

Det skal være observert et skispor i skredområdet, men det er usikkert om det er ferskt. Ingen er så langt meld savnet. Det var en hytteeier i området som varslet om raset, som gikk like nord for hytteområdet Sletterust. Ingen hytter er tatt av skredet.

Helikopter måtte snu

— Skredet har gått om lag fem kilometer vest for Tyinosen mot Årdal, sier redningsleder Bjørn Jarle Åmlid i Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Hovedredningssentralen sendte ut helikopter etter meldingen, men det måtte returnere på grunn av været.

Mannskaper fra Norsk Folkehjelp og Norske Redningshunder satte kursen mot stedet, men også de måtte gi opp på grunn av de dårlige forholdene.

Farlig letearbeid

Ifølge politiet i Sogn og Fjordane var det bare 2-3 meters sikt da hjelpemannskapene prøvde å ta seg inn i området.

— Alle hjelperessursene er trukket ut av sikkerhetsmessige årsaker. Det er store skavler som har gått, og det er stor snøskredfare i hele området, sier Åmlid.

Politi og redningsmannskaper har nå søkt ly i Norsk Folkehjelps hytte ved Tyinosen, mens de venter på at været og sikten skal bedre seg.

Klokken 17.55 melder politiet i Sogn og Fjordane at leteaksjonen er innstilt inntil videre. På grunn av den dårlige sikten og den store rasfaren i området vil det ikke bli gjort mer før det er vær til å søke med helikopter.

I mellomtiden vil politiet prøve å finne ut om noen er savnet i området.