Et stort snøras sperrer riksvei 7 over Kvamskogen, like ved avkjørselen til Eikedalen skisenter.

— Vi fikk melding om raset klokken 09.36 lørdag morgen. Da var det folk på vei for å rydde vekk snøen, sier Elin Syrstad i Veitrafikksentralen i Hordaland. Klokken 10.40 var veien fortsatt ikke meldt åpnet.

Store snømengder

Veien var stengt da Trude Vestbø kom kjørende over Kvamskogen om lag en halv time etter at skredet hadde gått.

— Det ble ryddet en smal stripe så vi klarte å komme oss forbi. Det var ganske mye snø som hadde rast nedover fjellsiden, sier Vestbø.

Etter hennes mening var det bare flaks at huset ved siden av veien ikke ble tatt av snømassene.

Det er høy rasfare og stengte veier flere steder på Vestlandet lørdag.

— Vi har en del ras på noen av fylkesveiene. På de større veiene har det ikke gått noen nye ras, men noen er fortsatt stengt på grunn av rasene som gikk i går, sier Kai Jonny Bugjerdet ved Veitrafikksentralen i Sogn og Fjordane.

Fare for nye ras

Dette gjelder blant annet riksvei 50 Tyin - Årdal som er stengt på grunn av ras, og riksvei 5 mellom Skei og Sogndal som er stengt på grunn av rasfare.

Det er usikkert når de stengte veiene kan åpnes igjen. Noen steder har ikke opprydningsarbeidet startet ennå, på grunn av faren for nye ras.

  • Se oppdatert oversikt over veiforholdene i Sogn og Fjordane hos Statens vegvesen. Lørdag skal det vurderes om det er trygt å sende inn folk og maskiner for å begynne å ta unna snøen.

— Det er entreprenøren i samarbeid med veivesenet som vurderer når dette er trygt, sier Bugjerdet.

Mye vann på veien

Heller ikke Hordaland slipper helt unna vanskelige vær— og kjøreforhold lørdag.

Riksvei 13 over Vikafjellet er fortsatt stengt på grunn av snøras, og Statens vegvesen vil ikke anslå når veien blir åpnet igjen.

— Europavei 134 over Haukelifjell er åpen. På riksvei 50 Hol-Aurland er det kolonnekjøring mellom Nilsegard og Øyestøl, sier Elin Syrstad i veitrafikksentralen i Hordaland.

På E16 mellom Voss og Gudvangen meldes det om stor rasfare og mye vann i veibanen enkelte steder.