• Skoleelevene måtte ta skiene fatt i dag tidlig.

Et omkring 100 meter bredt snøskred stenger veien på Gullbrå i Eksingdalen torsdag.

— Skredet gikk i går, men veien er fremdeles stengt. Vi må ta i bruk snøscooter og ski for å komme oss forbi, sier Ingunn Gullbrå.

Hun er en av de omkring 20 personene som er isolert av skredet, som stenger den eneste veien ut av bygda. En mellom seks og sju meter høy vegg av snø sperrer nå veien.

Det var Avisa Hordaland som først omtalte saken.

Geolog vurderer situasjonen

— Skoleelevene måtte ta i bruk ski, da de skulle til skolen i dag tidlig. Jeg tror noen av dem ble fraktet med scooter også, forteller Gullbrå.

Ifølge innbyggeren henger det fremdeles snø igjen i fjellsiden, men det skal ikke ha rast ut mer siden skredet på onsdag.

Et helikopter har ifølge Gullbrå vært på stedet torsdag. Avisa Hordaland melder at en geolog vil vurdere skredområdet i løpet av dagen.

- Ikke begeistret for situasjonen

Frøydis Gullbrå, som også bor i den lille bygda, har torsdag kommet seg forbi skredet og er på jobb.

— Jeg jobber som lege, og hadde heldigvis bilen på nedsiden av skredet. Men jeg er ikke begeistret for situasjonen. Det bor folk med dårlig helse i området, og de klarer ikke nødvendigvis å komme seg forbi snømassene. Så jeg håper de får åpnet opp veien ganske rast, sier Gullbrå som allerede har vært i dialog med kommunen og Vegvesenet.