I to omganger ble det satt inn storaksjoner for å fjerne snø fra spesielt utsatte gater i Bergen denne vinteren.

Bortkjøringen av snø har ifølge Samferdselsetaten alene kostet 30 millioner kroner. I perioder var det døgndrift på alt materiell og mannskap som de ansvarlige entreprenørene kunne få frem. Slikt koster penger.

Les også: Brøytebudsjettet sprengt for lengst

Millionbeløp

Ifølge samferdselssjef Ove A. Foldnes i Bergen kommune har det på slutten av årets brøytesesong oppstått diskusjon med entreprenører om oppgjør for bortkjøringen av snø i vinter.

Kommunen er kommet med utspill som kan dytte flere millioner kroner av regningen over på entreprenører.

Foldnes vil ikke utdype hva saken dreier seg om.

— Det er ikke sikkert det blir noen strid om dette. Vi har en diskusjon med entreprenører, og utover det vil jeg ikke kommentere den aktuelle saken nå, sier Foldnes.

Ikke vært aktuelt siden 1986

— Kontraktsformuleringene om bortkjøring av snø har ikke vært det som er vektlagt mest i de senere år. Vi skal jo tilbake til 1986 for å finne forrige gang det var aktuelt, sier Foldnes.Han regner med at diskusjonen med entreprenørene vil bli ferdigført så snart årets brøytesesong er formelt over - den 15. april.

Administrerende direktør Trond Lomsøy i Bergen kommunes eget entreprenørselskap Bydrift AS ønsker heller ikke å kommentere hva uenigheten om regningen for bortkjøring av snø går ut på. De har ansvar for Bergen sentrum.

— Vi har en dialog med Samferdselsetaten om det. Noe utover det vil jeg ikke kommentere, sier Lomsøy.

- Dreier det seg om store beløp for dere?

  • Det kan dreie seg om store beløp, men jeg vil som sagt ikke kommentere en sak vi som entreprenør diskuterer med en kunde. Det vil ikke være riktig, sier Lomsøy. Les også: Byrådet får brøytekritikk

Løvaas maskin har ansvar for Bergen sør og Laksevåg.

Magne Løvaas ønsker ikke å kommentere utover å bekrefte at det pågår en diskusjon mellom partene.

I Bergen nord, med Åsane og Arna, er det Rivenes AS som har kontrakten med kommunen. Der kjenner de ikke til noen diskusjon om regning for bortkjøring.

Hva bør man lære av vinterens utfordringer med snørydding? Si din mening her.