En sel er en sel, men ikke alle er som Snorre, den viltre tassen som er blitt røkternes yndling i Akvariet. Lørdag rundet han ett år, med flere hundre gjester i det vakre høstværet.

Det er noe eget med Snorre som etter en del klammeri med moren ble flyttet fra fugledammen til bassenget der de andre selene holder til. Det var en hard overgang med mye mobbing fra de voksne selene.

Men han ble venn med Lille Moses som dessverre kreperte i sommer av alle småpengene som folk kastet til ham og som han slukte i seg. Men Snorre har klart seg, spiser som besatt, og behersker til og med kunsten å hoppe gjennom rockering når mat er i sikte.

Akvarieledelsen mente at en ettårsdag er mer enn grunn god nok til å skape fest og glede for store og små byborgere som setter pris på de selsomme opplevelsene på Nordnes. Mens røkterne hev sild til glupske dyr, fortalte de om oppvekst og oppførsel.

Barna gjorde store øyne, også da røkterne dro over til fugledammen der pingvinene fanget mest oppmerksomhet.

Ettårsfeiringen var en fin anledning for Akvariet til å vise seg frem. Til og med bak billettluken satt en jubilant og smilte — etter tjuefem års innsats for byens store turistattraksjon!

IKKE SOM ANDRE: Snorre er ikke helt som andre seler der han farer gjennom rockeringen, i håp om å bli belønnet ekstra med sild.
Foto: Helge Hansen