-  Neimen, hei vennen. Begynner du å bli utålmodig? Diny Koster setter seg på huk og lar fingrene gli igjennom tigerstripet pels. Hun får et seigt mjau tilbake.

Dette er historien om katten Snorre, et fast inventar i byens største turistattraksjon; Bryggen. En gang på nittitallet ga en familie ham opp, fordi han ikke klarte å oppføre seg da de fikk barn i hus. Nå bor han i tredje etasje i Bredsgården. «Snorregården» står det på plassen hans.

Det er straks frokost. Snorre stryker seg langs treverket og får våtfôr i en bolle.

—  Det er ikke bare jeg som mater ham. Han går fra matskål til matskål, forteller Koster og ler hjertelig. Hun er en av mange ansatte på Bryggen som har lagt katten tett til hjertet.

En jeger med karakter

Når solen striper gårdene i sommervarmen, ligger Snorre og drar seg og nyter folkelivet. Han finnes i fotografiform over hele verden. Han poserer. Liker oppmerksomheten

—  Han har en sterk karakter og er en god katt, men er også lunefull, forklarer Maria Sannes. Hun arbeider i et designbyrå på Bryggen og har katten som nærmeste nabo.

Ofte legger Snorre seg på tastaturet hennes eller på fanget til hennes kolleger.

- Han er selskapssyk, men klorer med en gang han blir lei. Han er uberegnelig, men vi er glad i ham uansett, sier Bente Irminger.

På dørmatten har de funnet både døde mus og duer. Jegerinstinktet har alltid vært sterkt.

Snorre har lagt seg i en ring for å sove. I en seng av tepper og en saueskinnsfell trekker han seg tilbake, særlig om vinteren når hele Bryggen fryser til is. På veggen henger en illustrasjon av kattens anatomi og et bilde av flere mus. Han tar ikke så mange av dem nå lenger. Han er blitt for gammel.

Spleiset på operasjon

-  Jeg vil ikke engang tenke på den dagen han forsvinner. Da blir det stor sorg, men han har fremdeles god matlyst. Det er bra, sier Koster.

Nylig var han på operasjonsbenken på grunn av nyresvikt. De ansatte på Bryggen spleiset på regningen. De aner ikke hvor gammel han er, men har regnet seg frem til at han må være rundt 18 år.

- Jeg tror han har det godt her, men vinteren er tung og kald, selv for en sterk katt som Snorre, sier Koster.

Nå håper alle hans matmødre, at han overlever nok en vinter og får være med på også neste års cruisesesong som fotomodell.

- Uten ham mister Bryggen en del av sin identitet. Han er hele Bryggens husdyr, sier Irminger.