Brannvesenet meldte søndag ettermiddag at et ras hadde gått over riksvei 13 i Kvassdalen på Voss. Raset er omkring 50 meter bredt og to meter høyt.

Dette er samme område der det gikk et annet snøras for halvannen uke siden.

Det var i en periode usikkert om det var folk tatt av raset.

Politi og brannmannskaper begynte å søke i raset i 19-tiden søndag, og like etter klokken 20.30 meldte politiet at søket var fullført og ingen funn gjort.

Åpnes tidligst onsdag

Mandag var geolog på stedet for å undersøke om opprydningsarbeid kunne starte.

— Geologen har vært i området og slått fast at det ikke er forsvarlig å jobbe der. Det blir tatt ny vurdering onsdag klokken 14, sier Roger Nedberge Hille, vaktoperatør ved veitrafikksentralen mandag klokken 13.40. ## Hunder flydd inn

— Veien blir ikke ryddet før en geolog har sett på stedet mandag, opplyste operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Kjersti Eidsnes, søndag kveld.

Minst tre hunder var med på søket, de ble flydd og kjørt inn. Røde Kors-mannskaper fra Voss søkte gjennom raset etter at hundene var ferdige med sin jobb.

Gunnar Lillethun, faglig leder for skred i Vossestrand Røde Kors, sier søndag kveld at de har søkt gjennom stedet med søkestenger og hund — og verken funnet biler eller motorsykler.

Klokken 20.43 søndag melder BTs mann på stedet at det er tomt for folk sør for rasstedet.

Ifølge ham gikk raset søndag cirka 50 meter sør for det forrige.

Veien stengt

Rasstedet er noen kilometer nord for Myrkdalen Fjellandsby. Trafikkoperatør Marius Råve ved Vegtrafikksentralen sier de fikk melding om raset 17.50. — Veien åpner nok ikke i dag, sa Råve umiddelbart etter raset.

Han henviste til politiet for videre opplysninger. Politiet på sin side mottok melding om raset via brøytemannskaper.

Ingen skal ha sett selve raset gå. Både Sea King og luftambulanse ble sendt til rasstedet.

8. APRIL I ÅR..: .. så det slik ut etter et snøras omtrent samme sted som i dag. Raset den dagen var rundt 100 meter bredt og seks-syv meter høyt. ARKIVFOTO: ARNE HOFSETH