— Vi fikk melding om ulykken klokken 07.25. To personer satt fastklemt i bilen, opplyser operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Ulykkesstedet ligger på E 39 på oppstigningen til Vallaheiane.

Det ble store køer ved ulykkesstedet.

Lettere skadd

På akuttmottaket ved Haukeland Universitetssykehus får bt.no opplyst at den ene i bilen, en 33 år gammel kvinne er lagt inn på avdeling med kvestelseskader. Hennes tilstand karakteriseres som lettere skadd og stabil.

Den andre personen i bilen, en 31 år gammel mann, er også brakt til Haukeland. Også han med kvestelseskader. Tilstanden karakteriseres som lettere skadd og stabil.

Store køer fra Åsane

— Det var store køer fra Åsane og helt opp på Danmarksplass i morges. Vi har ingen god forklaring på hvorfor. Snøen er den eneste forklaringen vi kan se. Det har ikke vært noen ulykker som skulle tilsi de store køene i morgenrushet, sier vaktoperatør Trond Skeide i Statens vegvesen til bt.no.

Fra Bergen Vest var det også i perioder store køer.

Mange busser var forsinket i morges. Ikke minst på mindre veier har det gått tregt i morges.

Brøytebilene har kjørt i hele natt og fortsetter for fullt igjen når morgenrushet er over.

T-bane kaos i Oslo etter snøfall

Et kraftig snøfall førte til full stopp i t-banenettet i Oslo onsdag morgen. Oslo Sporveier regner ikke med at problemene er over før ved 11-tiden.

Det kraftige snøfallet mellom klokka 4 og 6 natt til onsdag førte til store problemer for Oslo Sporveier onsdag morgen.

Spesielt gjelder dette på bane 2 og 3, der det har vært til dels full stopp i morgenrushet. Disse banene går til henholdsvis Sognsvann og til Østerås. Oslo Sporveier har ikke lyktes med å få kjørt t-bane-tog frem til endestasjonene på disse banene onsdag morgen.

— Under normale omstendigheter har ikke snøfall representert noen problemer, men mengden med snø som kom i løpet av et par timer i morges, ble for mye. Det som skjedde var at det pakket seg snø under strømskinnene, slik at det ikke ble kontakt mellom strømskinne og tog. Da kommer vi ingen vei, sier informasjonssjef i banedivisjonen i Oslo Sporveier, Bjørn Rydmark, til NTB.

Oslo Sporveier bruker kostemaskiner som koster vekk snøen for at togene skal kunne få kontakt med strømskinnene og komme i drift igjen.

— Det begynner å løse seg opp, og vi håper og tror at vi vil være tilbake til høvelig normal drift igjen ved 11-tiden, sier Rydmark.

BERGEN I SNØ FOTO: bt.no webkamera
VAKKERT PÅ FEDJE FOTO: bt.no webkamera
GLATT I SKJERVET FOTO: STATENS VEGVESEN
SNØ PÅ GULLBOTN FOTO: STATENS VEGVESEN
SNØ PÅ BONTVEIT FOTO: STATENS VEGVESEN