— Det er store lokale variasjoner med snø og sludd. Noen steder er det bare vått. Andre steder har det kommet en del, sier trafikkoperatør Ronny Sleire ved Vegtrafikksentralen i Hordaland om snøen som begynte å komme i bergensområdet tirsdag morgen.

Statens Vegvesen hadde forberedt seg på trafikkaos med vinterens første snøfall tirsdag morgen.

Men det kom få meldinger om trafikkproblemer denne morgenen.

Beregn ekstra tid

Tidlig tirsdag morgen kom det meldinger om at det var glatt øverst i Vallaheiane.

— Det var en del biler som slet. Mesta hadde vært ute to ganger, men måtte en tur til for å strø. Nå har vi ikke fått telefoner på en stund, sa Sleire rundt klokken 08.10.

Snøen var varslet, og strøbiler har vært ute i natten. Statens vegvesen forventet likevel et visst kaos.

— Vi får meldinger om at det har begynt å snø på Kvamskogen og oppover mot Voss. Fortsetter det sånn, blir det vanskelige kjøreforhold etter hvert, sier Sleire.

Statens vegvesen forbereder seg på at det kan bli trafikkproblemer på ettermiddagen når folk skal hjem fra jobb, dersom snøen begynner å lave ned.

Nordhordland

Vegtrafikksentralen har fått trafikkmeldinger fra Nordhordland tirsdag morgen.

— Det tyder på at det har kommet en del snø der, sier Sleire.

En leser meldte fra til bt.no klokken 07.41 om isete føre og saktegående trafikk på toppen av Vallaheiane mellom Os og Bergen i dag. Køen gikk i retning Nesttun. Leseren opplyste at trafikken løsner når man kommer ned til Kirkebirkeland.

Mer snø i helgen

— Mandag kveld vil temperaturene synke. I morgen vil det bli snø i Bergen, sa meteorolog Haldis Berge ved Vêrvarslinga på Vestlandet til BT mandag.

Hun forteller at de lave temperaturene vil føre til at snøgrensen går fra 500 meter til 200 meter.

— Det betyr at det vil bli snø og sludd i lavlandet, sier hun.

I Bergen vil temperaturen ligge like over nullpunktet, mens det vil bli kaldere lenger nord i fylket. Tirsdagens snø vil ifølge meteorologen ikke bli liggende lenge.

— Vi ser at det vil bli litt varmere igjen på onsdag, så da vil nok snøen smelte.

Men allerede til helgen igjen kan det komme mer snø. Da synker temperaturen igjen.

VED LAGUNEN: Trafikken fløt fremdeles fint ved Lagunen da dette bildet ble tatt 06.53 tirsdag morgen. Snøen har ikke lagt seg på veien.
STATENS VEGVESENS WEBKAMERA