Først smalt det klokken 11.11 på Osvegen ved Søfteland. En bil og en buss kolliderte på E 39 ved Røkeneset. To menn i personbilen — 78 og 76 år - satt fastklemt. Klokken 11.42 var begge frigjort fra vraket. Begge ble sendt til Haukeland Universitetssykehus med ambulanse.

Ved Haukeland fikk bt.no i kveld opplyst at tilstanden til de to mennene var stabil. De har lettere skader.

Smell på smell

Klokken 12.25 smalt det i Heggelandsdalsvegen. Det skal bare være en mindre personskade i denne ulykken.

— Klokken 12.29 kjørte en bil utfor veien på Juvikflaten på Askøy. En person er kjørt til legevakten, sier operasjonsleder Øystein Jarland i Hordaland Politidistrikt til bt.no.

Klokken 12.57 var flere biler involvert i et mindre trafikkuhell i Sandalsringen i Midttun.

Også andre steder i distriktet har bilister havnet på glattisen.

E 39 har vært stengt ved Jektavik på Stord, etter at en trailer fikk sleng på hengeren klokken 14.00. Ingen personer ble skadet i uhellet. Hengeren var lastet med tomme fiskekasser.

I tillegg kjørte en trailer seg fast på det glatte føret i Vågsøy i Sogn og Fjordane. Den ble i kveld tauet til Måløy, opplyser politiet.

Regn med ettermiddagsrush

— Det er til dels svært vanskelige kjøreforhold en del steder i fylket. Snøen laver ned, så en bør regne med køer i ettermiddagsrushet, sier vaktoperatør Trond Skeie i Statens vegvesen til bt.no.

Han forsikrer at de har alle biler ute for å rydde og salte.

— Det vil nok komme en del snø til utover kvelden, men så er det slutt, lover meteorolog Olav Krogsæter i Storm Weather Center.

Kaldt frem til helgen

Krogsæter sier at det fortsatt blir kaldt de neste dagene.

— Minus tre til seks grader i Bergen regner vi med. Og det er jo kaldt for å være i her. I indre strøk som på Voss, kan det bli om lag minus ti grader. Til helgen regner vi med at det slår om. Søndag blir det nedbør, men lørdag kan muligens bli fin, sier meteorologen optimistisk.

og SNØ I BYEN FOTO: bt.no webkamera
SNØ I HØYDEN FOTO: bt.no webkamera Ulriken