• Mye snø og sterk vind har gjort forholdene på veiene kaotisk søndag morgen, sier vakthavende ved Vegmeldingssentralen til Bergens Tidendes nettutgave.

KRISTINE HOLMELID kristine.holmelid@bt.no

Statens vegvesen har alt disponibelt mannskap ute i Hordaland, men klarer likevel ikke å holde veiene fri for snø mange steder på grunn av sterk vind.

Vakthavende ved politidistriktene Bergen, Hordaland, Hardanger og Sogn melder alle om vanskelige kjøreforhold, men ingen uhell eller ulykker i løpet av søndag morgen.

— Fra lørdag til søndag morgen kom det 10-11 cm snø på målestasjonen ved Florida i Bergen, opplyser vakthavende meteorolog Dag Kvamme ved Vervarslinga på Vestlandet.

Omastrand hadde søndag morgen 44 cm snø. I løpet av ett døgn fra lørdag til søndag kom det hele 26 cm snø. Vervarslinga sin målestasjon på Voss hadde søndag morgen 38 cm snø, lør-dag var det 21 cm. Modalen fikk 13 cm snø i løpet av ett døgn, og har nå 40 cm snø.

— I løpet av søndag vil det komme en del nedbør i form av sludd og snø. Mandag blir det overgang til regn på kysten og sludd og snø i indre strøk, sier meteorolog Dag Kvamme.

Søndag morgen er det kolonnekjøring over Haukeli og Hardangervidda. Aurland-Hol er stengt, og Hemsedal og Filefjell er åpen for trafikk.

Flere veimeldinger finnes på Statens Vegvesen sine internettsider.

Hvis du vil se hvordan været er på fjellet, kan du ta turen innom BTs værkameraer.

Her kan du se bilder fra bl.a.: Finse Eikedalen Voss Ulriken Stryn Flesland

KAOS: Snøfallet skapte store problemer både for utrykningskjøretøyer og andre i morgentimene søndag. Her er det brannmenn som prøver å rydde unna en bil. Foto: Knut Egil Wang