Snøkaoset i morgentimene torsdag har gitt forsinkelser på Flesland og store problemer for bussene. Også den vanlige biltrafikken preges av det vanskelige føret.

— Det er veldig glatt og går sakte. Vi har også fått meldinger om at det er glatt og går tregt på Bønes, sier Roger Lemme, vaktoperatør ved veitrafikksentralen i Hordaland.

«Kjørte min sønn i barnehagen på Søreide. Bor i Bjørgedalen. Turen tar normalt fire minutter. Når har det gått to timer siden vi kjørte hjemmefra, og fortsatt er jeg ikke kommet meg hjem igjen» skrev en leser til bt.no like før klokken 10.30.

Vil du studere været? Se ut vinduet - eller se våre værkamera!

Roet seg etter hvert

I 10-tiden var det fremdeles mye trafikk gjennom Fyllingsdalen mot Sandeid og Loddefjord. Tidligere i dag ble det også meldt om problemer i Flyplassveien, men ikke de siste timene.

Ellers på de store innfartsårene til Bergen har det etter forholdene gått bra, iallfall i morgenrushet. Også i Åsane har trafikken begynt å roe seg, og føreforholdene skal nå være «ganske greie», forteller Lemme litt før klokken 10 torsdag.

— På hovedinnfartsårene er det stort sett svart vei, iallfall i hjulsporene, sier Lemme.

Også politiet forteller at trafikken har gått roligere for seg etter hvert som timene har gått.

— Det går veldig greit. Vi har ikke et eneste et trafikkoppdrag akkurat nå, sier operasjonsleder Frode Kolltveit i Hordaland politidistrikt ved 10.15-tiden.

Frontsmell på Os

Ulvenvegen på Os var stengt i en times tid etter en frontkollisjon torsdag morgen. Ulykken ble meldt klokken 07.45. I den ene bilen satt en gravid kvinne i 30-årene, i den andre en eldre kvinne.

— Begge fikk lettere skader i ulykken, og ble tatt hånd om av ambulanse, sier Kolltveit.

Også onsdag var det svært glatt på veiene. I og med at kuldebølgen har vart i ukesvis, ligger telen langt ned i jorden. Bakken fungerer som en fryseboks, og regnet blir til is med en gang det treffer veien.

— Folk må være oppmerksomme på at det er vinterføre, og kjøre forsiktig, oppfordrer vaktoperatør Roger Lemme.