Europavei 39 mellom Førde og Vadheim ble stengt i to timer fredag kveld, etter at en trailer fikk store problemer på glatt føre.

— Det har falt litt snø nå i ettermiddag, og det har vært glatt på E39, sier Kjell Fonn ved operasjonssentralen til Sogn og Fjordane politidistrikt.

Kjøreforbud

Traileren sperret veien fra klokken 20 til 22, og da den var tauet bort fikk politiet melding om store problemer lenger sør på samme vei. Mellom Vadheim og Sande sto trafikken stille på grunn av 10 cm snø på veien.

— Bilene er vel ikke utstyrt for dette føret. Vi er der nå for å se på forholdene, sier Fonn.

Patruljen på stedet melder om svært vanskelige kjøreforhold, og flere biler står forlatt i veikanten langs E39. Noen av bilene står ifølge politiet på vanskelige og uoversiktlige steder.

Politiet nedlegger kjøreforbud for biler med sommerdekk, og bergingsbilene har sin fulle hyre med å få tauet bort biler som står vanskelig til.

På E39 i Romarheimsdalen og videre nordover mot Sognefjorden er det også store problemer.

Sommerdekk og campingvogn

  • Det har gått i ett bankende kjør i ettermiddag og kveld. Jeg har biler på vent langt ut over natten, sier Bjarte Haugsvær i Viking redningstjeneste i Romarheimsdalen.

— Det er ganske mye snø her nå. De fleste har sommerdekk, og noen legger til og med ut på dette føret med campingvogn. Da sier det seg selv hvordan det går, sier han.

Mellom Romarheim og Sogn er det så mange biler som står fast at redningstjenesten må prioritere å få fjernet de som er til hinder for trafikken.

— Hvis de står utenfor veien må vi bare ta dem når vi får tid, sier Haugsvær.

Også andre steder i Hordaland er det snødekte veier fredag kveld.

— Det er snø og glatt på veiene på Voss og over Kvamskogen, men det er brøytemannskaper ute, sier Camilla Einarsen i Veitrafikksentralen i Hordaland.

FAST PÅ GLATTEN: En trailer sto fast og sperret E39 i to timer fredag kveld. Foto: 2211-tipser