Store snømengder fortsetter å skape problemer i Mellom-Europa. Stengte flyplasser, togstans og trafikkaos på veiene er bare noe frosne europeere må slite med.

Fredag førte snøen og det glatte føret til kilometerlange køer på tyske motorveier. Natt til fredag var det kjøreforbud for lastebiler og vogntog med en totalvekt på over 7,5 tonn i delstaten Nordrhein-Westfalen, som er Tysklands mest folkerike.

Mange tyske bensinstasjoner meldte fredag om stengte pumper, fordi de vanskelige kjøreforholdene hindret tankbiler i å komme fram med nye forsyninger av bensin og diesel. Samtidig begynte veivesenet å slippe opp for strøsand og salt.

Strømløse tog

Urolige værforhold skapte også store forstyrrelser i den tyske flytrafikken, og om bord i et tog på vei fra Hamburg til Lübeck i Nord-Tyskland brøt det ut panikk blant de rundt 400 passasjerene da toget stanset og ble stående uten strøm i stummende mørke.

I Italia måtte flyplassene i Pisa og Firenze, to av landets mest kjente turistdestinasjoner, stenge på grunn av stort snøfall, og også togtrafikken er rammet av forsinkelser. I Roma frøs vannet i flere av byens fontener da gradestokken krøp under null.

Stengte havner

I den østerrikske hovedstaden Wien mistet en 52 år gammel kvinne livet sent torsdag kveld da hun ble påkjørt av en brøytebil som presset henne inn mot et tre. Hun ble brakt til sykehus, der hun døde av skadene hun var påført.

I Bulgaria måtte noen av landets viktigste havner i Svartehavet holde stengt i flere timer fredag på grunn av sterk storm.