— Bilene kolliderte front mot front på glatten. En person satt fastklemt et stund etter ulykken, men skal ikke være kritisk skadd , sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Ragnar Lyssand.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 14.05

— Det er svært glatt i området, og en bil er sendt for å salte. Det har vært manuell dirigering rundt ulykkesbilene, opplyser Trude Lande, vaktoperatør ved veitrafikksentralen.

Hun forteller at alle hovedveiene i bergensområdet er saltet, og skal være bare. Likevel kan det bli glatt når de tette snøbygene setter inn.

Lyssand forteller at ettermiddagsrushet gikk forbausende bra, med tanke på værforholdene.

— Det ser ut til at folk tok forholdene på alvor og kjørte forsiktig. Selv dro jeg innover fra Os, og da gikk trafikken i 40 kilometer i timen, forteller operasjonslederen.

Det har likevel vært flere ulykker på veiene i dag:

  • En bil ble påkjørt bakfra på Gaupåsveien, ved avkjøringen til Ytre Arna, klokken 14.17. Ingen kom alvorlig til skade.
  • I Ibsens gate skled en Gaia-buss utenfor veien og sperret for trafikken i ettermiddag. Ingen kom til skade.
  • Tre polakker på sommerdekk gikk rundt på Melkeplassen i formiddag.
  • En bil fikk sladd på det glatte føret og krasjet i tunnelveggen i Lyderhornstunnelen.Været skaper også problemer for bilistene i Sogn og Fjordane. Flere veier var ferdag kveld stengt på grunn av bilberging. Dette gjelder E39 i Stigedalen og ved Eikås i Jølster. På Rv 5 i Fjærland ventet et vogntog på assistanse fra politiet.
Slik så det ut på Gullbotn i ettermiddag. FOTO: VEGVESENETS WEBKAMERA